ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27/1/2017._


Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Οι αγρότες το απόγευμα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς  αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους.


Κλειστή επ' αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Στο σημείο βρίσκονται από χθες τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών. Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ετοιμότητα φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Σε σύσκεψη, αύριο Σάββατο, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Ένα μπλόκο πάντως θα στηθεί στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.