ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20/1/2017._

Το... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Σόιμπλε γίνονται, σήμερα, βασικό θέμα, στις περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απάτες με τα POS και τις κάρτες"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλλει στους πολίτες να πραγματοποιούν όλο και περισσότερες συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, όμως δεν έχει καταφέρει να οχυρώσει την ασφάλεια των συναλλαγών με συνέπεια οι επιτήδειοι να καραδοκούν".

ΕΘΝΟΣ: "Χάσαμε 167 δισ. σε 7 χρόνια Μνημονίων"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Περιουσίες όσο σχεδόν ένα ΑΕΠ ή 167 δισ. ευρώ έχασαν οι Έλληνες στα χρόνια των Μνημονίων, σύμφωνα με στοιχεία- σοκ της Credit Suisse. Η καθαρή περιουσία των Ελλήνων διαμορφώθηκε πέρυσι σε 856 δισ. ευρώ, έναντι 1,023 τρισ. ευρώ που ήταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αναλαμπή ορθοδοξίας» με την ορκωμοσία Τραμπ
Η εφημερίδα γράφει ότι «η Νέα Παγκόσμια Τάξη που προσπάθησαν να εφαρμόσουν επί της δύστυχης ανθρωπότητας οι ανθρωπόμορφοι δαίμονες-υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων και σκοταδιστές του πλανήτη δεν είναι παρά ένα "γερό τράνταγμα", έπειτα από το οποίο έρχεται μία πραγματικά Νέα Εποχή για τον κόσμο μας. Όμως αυτή η Νέα Εποχή δεν θα έχει καμία σχέση με τον σατανικό σχεδιασμό των παγκοσμιοποιητών του τύπου Σόρας, Κίσιντζερ και λοιπών δαιμονικών και υποχθονίων όντων». Θου Κύριε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο με ΔΝΤ ή αλλιώς στον... γκρεμό"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Μέτρα ύψους 4,55 δισ. ευρώ εδώ και τώρα ή αλλιώς... γκρεμός είναι η λύση που φαίνεται ότι βρήκαν για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα στο παγωμένο Νταβός η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντηση που είχαν χθες στο πλαίσιο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ"

ΕΣΤΙΑ: "Ο φάκελλος της CIA για την Επταετία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ;" Αυτό το ερώτημα έθετε η "Εστία" τον Μάρτιο του 1971, αντιδρώντας στην δημοσιοποίηση εκθέσεως επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας σχετικώς προς την Ελλάδα"

Η ΑΥΓΗ: "Παιχνίδι Σόιμπλε με το ΔΝΤ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Ως προκάλυμμα για να συνεχίσει να κρύβει τις δικές του θέσεις σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση χρησιμοποιεί ο Σόιμπλε το ΔΝΤ, και ειδικότερα την αβεβαιότητα ως προς τον βαθμό συμμετοχής του".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χάδια και χαστούκια"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Αφού είδε ότι στο εσωτερικό της Γερμανίας η λύση χωρίς ΔΝΤ δεν πιάνει, ο Β. Σόιμπλε επανέφερε από το Νταβός ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο Σόιμπλε στην Αθήνα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κλιμάκωσε την πίεσή του προς την Αθήνα, προειδοποιώντας ότι εάν αποχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυροσβεστική χωρίς πυροσβέστες

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «φωτιές ανάβει στο πυροσβεστικό σώμα της Θεσσαλονίκης η νέα κατανομή θέσεων για το 2017, βάσει της οποίας μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των υπηρετούντων πυροσβεστών. Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί εδώ και ημέρες επαφές με βουλευτές και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ επιδιώκει ακρόαση από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατανομή του προσωπικού».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Θα σε κλείσω μέσα μωρή

Η εφημερίδα ασχολείται με την προσαγωγή της Τατιάνας Στεφανίδου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μερική ανεργία" και "μερική εργασία" οι δύο πυλώνες της ευελιξίας"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Τη "μερική ανεργία", ως μια "νέα" μορφή υποαπασχόλησης, σερβίρει για "φάρμακο" στους απολυμένους και στους υπό απόλυση εργάτες η Κομισιόν, δίπλα στις τόσες άλλες μορφές της "ευελιξίας" που προωθεί συστηματικά σε όλα τα κράτη-μέλη της η ΕΕ, με στόχο τη θωράκιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τελεσίγραφο Σόιμπλε - Επιστολές από Αθήνα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Την ώρα που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απειλεί εμμέσως πλην σαφώς με τα χειρότερα και ξεκαθαρίζει πως αν δεν βρεθεί λύση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν πρόκειται να εισηγηθεί νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει ένα ακόμη βήμα συμβιβασμού, με πακέτο μέτρων που θα στείλει το συντομότερο στους θεσμούς".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ΑΠΘ έφερε στην πόλη το Χάρβαρντ

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο Αμερικανός, καθηγητής Γκρέγκορι Νάτζ (Gregory Nagy), διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Harvard University), λίγο πριν υπογράψει με τον πρύτανη του ΑΠΘ το μνημόνιο τριετούς συνεργασίας των δύο φορέων, μίλησε με θερμά λόγια για τους Έλληνες, για τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει για εκείνον η Ελλάδα και για τη διαχρονική προσφορά του Eλληνισμού στην ανθρωπότητα».

ESPRESSO: Ποιοι έχουν σειρά για τη μαφία των Ρομά

«Στοιχεία-φωτιά στα χέρια των ανακριτών Διαφθοράς και καταιγισμός νέων αποκαλύψεων! Θύμα των «Gipsy Kings» (είχε πέσει το περασμένο Πάσχα) και ο Πέτρος Κωστόπουλος», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: "Γελάει ο κόσμος με τον Τόμσεν"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Ο μοιραίος άνθρωπος, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ως εκπρόσωπος των ξένων τοκογλύφων και υπεύθυνος για το περιβόητο πρόγραμμα της τρόικας που εκτροχίασε την ελληνική οικονομία οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά χωρίς ίχνος ντροπής, προφητεύει ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί μετά από 21 χρόνια".

STAR PRESS: Σκότωσε το μωρό του τύφλα στο μεθύσι

Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ουραγοί στη δίκαιη ανάπτυξη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Ουραγός στην κατάταξη των χωρών με βάση τον νέο δείκτη δίκαιης ανάπτυξης (Inclusive Development Index, IDI) που καταρτίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) βρίσκεται Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση The Inclusive Growth and Development Report 2017 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Απειλητικά μηνύματα"


Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Μεταξύ σφύρας (Βερολίνο) και άκμονος (ΔΝΤ βρίσκεται η Αθήνα. Η ελληνική πλευρά περιήλθε σε ακόμα δυσκολότερη θέση μετά τη νέα τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε ο οποίος, προκειμένου να πετύχει τη συμμετοχή το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αποφάσισε να στριμώξει για τα καλά την ελληνική κυβέρνηση".