ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/1/2017._

Το Κυπριακό και η διαπραγμάτευση επιλέγονται, σήμερα, για βασικό θέμα, από τις περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο... Γιώργος στον τόπο του εγκλήματος"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Στον... τόπο του εγκλήματος επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το "σύμφωνο συμβίωσης" που υπέγραψε χθες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο "καπετάνιος του Τιτανικού", που έριξε τη χώρα στα βράχια, να δώσει το "παρών" στη φιέστα που διοργανώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο στις 13.00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας".

ΕΘΝΟΣ: "Ο νέος λογαριασμός για τους αγρότες"

Η εφημερίδα σημειώνει: "Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές έρχονται για τους 650.000 αγρότες του ΟΓΑ. "Κλειδί" για τους πρώτους μήνες το εισόδημα του 2015, βάσει του οποίου κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και κάποιοι θα δουν ελάφρυνση σε σύγκριση με τις επιβαρύνσεις του 2016".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  Οι Τούρκοι θα μας πάρουν δυο νησιά με Εβραίο πρωθυπουργό στην Ελλάδα

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αποκαλύψεις του στρατηγού Αϋφαντή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψυχρολουσία από ΔΝΤ και Ευρώπη"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Αναγκασμένη να σβήσει όλες τις "κόκκινες" γραμμές που είχε θέσει τους τελευταίους μήνες απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών και να αποδεχθεί τη λήψη νέων επαχθών δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο 2018-2020 είναι πλέον η κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Η εθνική ομάς που δεν έγινε"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: " Πολίτες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, όταν έχουν να διαχειρισθούν μιά δύσκολη κατάσταση, προσπαθούν να εντοπίσουν τούς πιο έμπειρους και ικανούς στο επίμαχο αντικείμενο και να σχηματίσουν μια ομάδα που θα βρει την καταλληλότερη λύση. Υπάρχει όμως και μία έξαίρεσις, και είναι η Ελλάς, την περίοδο της μεγαλυτέρας κρίσεως στην σύγχρονη ιστορία της".

Η ΑΥΓΗ: "Βήμα-βήμα προς τη λύση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Η δήλωση του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες "Δεν ψάχνουμε για μια γρήγορη λύση, ψάχνουμε για μια σταθερή και διαρκή λύση για την Κυπριακή Δημοκρατία και τις κοινότητες της Κύπρου" αποτυπώνει την πρόοδο και το πνεύμα των συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σε διασταυρούμενα πυρά η Ελλάδα"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών για πρώτη φορά αποδέχεται να μη μετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά βάζει και πάλι στην Αθήνα το εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξει: ΔΝΤ και νέα σκληρά μέτρα ή τέταρτο ευρωπαϊκό Μνημόνιο με τη σφραγίδα του Βερολίνου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα για παραμονή του ΔΝΤ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η Ευρωζώνη απέφυγε να ορίσει χθες ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, ζητώντας να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης. Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προειδοποιούσε ότι, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει να συγκροτηθεί νέο, που θα εγκριθεί προηγουμένως από το γερμανικό Κοινοβούλιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τώρα αναζητούν ενόχους για το χάος

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Στον πάγο η ΕΔΕ για πς παγωμένες αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης. Η έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λ. Τσόγκας θα αναζητήσει ευθύνες και για τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας μέσω αερίου».

ΤΑ ΝΕΑ: "Με κομμένη την ανάσα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Τα όσα έγιναν στη Γενεύη στο θρυλικό Μέγαρο των Εθνών συνιστούν αναμφίβολα ένα μεγάλο βήμα για το Κυπριακό και θα επηρεάσουν την τύχη του ασχέτως αποτελέσματος στις συνομιλίες των δυο πλευρών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SOS για το... νερό σε όλη τη Θεσσαλονίκη

«Ένας πραγματικός Γολγοθάς ήταν και η χθεσινή μέρα για τους Θεσσαλονικείς καθώς πολλές περιοχές της πόλης έμειναν χωρίς νερό, με την ΕΥΑΘ να ανακοινώνει πως η κατανάλωση βρίσκεται στο «κόκκινο», εξαιτίας και των διαρροών μετά το λιώσιμο των πάγων», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Πορνό τέλος λόγω γάμου

«Η γιατρός Αννα - Μαρία, που έπαιξε σε «ροζ» ταινίες, είναι τρελά ερωτευμένη και κάνει το αγροτικό της στη Σύρο. Για χάρη του έρωτα και λόγω γάμου η ιατρική ρόμπα καλύπτει οριστικά πια to εντυπωσιακό κορμί της «Αφροδίτης Αδάμη», που έγινε γνωστή έπειτα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso», όταν μπήκε στη βιομηχανία του πορνό ως πρωταγωνίστρια ταινιών του Σειρηνάκη» εξηγεί η εφημερίδα.

FREDDO: Το gay φιλί που δεν ξέχασα

Ο υφυπουργός Ζουράρις περιγράφει πώς ένας πανύψηλος μαύρος τον φιλούσε επί ώρα, πάνω σε ένα άρμα, στο γκέι παρέιντ του Παρισιού. Και σ’ ανώτερα...

KONTRA NEWS: "Χαράς ευαγγέλια! Ξαναγύρισε ο Γιωργάκης στο ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Κάνοντας χρήση κληρονομικών δικαιωμάτων ο άστεγος και περιπλανώμενος στις παραλίες και τα γυμναστήρια Γιωργάκης Παπανδρέου, γνωστός ανά την υφήλιο για τις διαλέξεις του με θέμα "Πως να χρεοκοπήσετε μια χώρα και να τη παραδώσετε στους ξένους τοκογλύφους" βρήκε καταφύγιο στην Χαριλάου Τρικούπη".

STAR PRESS: Με γύρισε στη Ζωή ο Χριστός

«Μία απίστευτη μεταθανάτια εμπειρία είχε ένας 17xpovos μαθητής στο Τέξας και οι λεπτομέρειες που δίνει είναι, αν μη τι άλλο, ανατριχιαστικές», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 'Ποια δάνεια βγαίνουν στο σφυρί'

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Δάνεια σε 'βαθύ κόκκινο' για τα οποία έχουν πλήρεις προβλέψεις θα επιδιώξουν να πωλήσουν οι τράπεζες για να αποφορτίσουν τους ισολογισμούς τους».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "SOS από Γ. Στουρνάρα"


Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Νέο σήμα κινδύνου εκπέμπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα "κόκκινα" δάνεια ξεπερνούν το 45,2% του συνόλου και "πνίγουν" τις τράπεζες και την οικονομία. Για τον λόγο αυτό ο Γ. Στουρνάρας συνιστά συνέχιση των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης -που δεν μπορεί να είναι άλλη- από τη ρύθμιση των χρεών, την τιτλοποίηση δανείων και τη δυνατότητα των τραπεζών για πώληση πακέτου δανείων".