ΑΘΗΝΑ, 8/1/2017._


Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο (στον Τομέα της Υγείας) άναψαν... φωτιές. Αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε ότι πρόκειται για ικανοποίηση της κομματικής πελατείας, την ώρα που δεν υπάρχουν κυβερνητικές κινήσεις για τόνωση του ιδιωτικού τομέα. 


Από εκεί άρχισε ο... πόλεμος χαρακωμάτων.

Το δημοσίευμα ήταν της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πάνω από 2.000 κομματικά στελέχη αμείβονται με μισθούς 2.500 ευρώ, χώρια τις πλασματικές υπερωρίες. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η κυβέρνηση επίμονα και σταθερά ανοίγει διάπλατα πόρτες και παράθυρα, παραπόρτια και φεγγίτη για να βολέψει npnipous στο Δημόσιο, αδιαφορώντας για την εκτίναξη των δαπανών που μοιραία προκαλείται και οδηγεί στη συνεχή και αδιάλειπτη υπερφορολόγηση των νοικοκυριών που στενάζουν και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου".

Όπως συνηθίζει το Μαξίμου, διέρρευσε στα κομματικά έντυπα και τα δημόσια ΜΜΕ την... αντίδρασή του.

Οι "διαρροές" μιλούν για «πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν». Οι ανώνυμες πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεργάζεται με την... εφημερίδα με την «τακτική "σου δίνω την "είδηση", την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση" είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Και οι διαρροές, που γίνονται... γραπτά στον Τύπο, συνέχιζαν: «Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο "ρεπορτάζ" ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν "μετακλητούς υπαλλήλους" και "κομματικούς στρατούς". Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευθούν άμεσα θα απαντούν στα χαλκεία».

Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου

Στην τακτική των ανώνυμων διαρροών, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με γραπτή ανακοίνωση: «Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο. Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

Και προστίθεται: «Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "Yπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ»;

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως 12 βουλευτές του κόμματος έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Η απάντηση της Γεροβασίλη

Όπως ήταν φυσικό, η "λαλίστατη" υπουργός (σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία) δε θα έμενε άφωνη. Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή, απάντησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και κάλεσε την ΝΔ να σεβαστεί τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού, αφού δώδεκα βουλευτές της έχουν ήδη καταθέσει επίκαιρη επερώτηση.

«Ας αντιληφθούν και ας σεβαστούν, έστω και αργά, στην ηγεσία της ΝΔ τους θεσμικούς ρόλους και τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού. Αξιωματική αντιπολίτευση είναι. Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή (την Πέμπτη το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι Υπηρεσίες της). Στη Βουλή θα πάρουν, ακριβώς όπως πρέπει, τις απαντήσεις», δήλωσε.

Φυσικά υπήρξε ανταπάντηση:

«Η αδυναμία της κυρίας Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Τώρα που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σχετικά με την αλόγιστη διόγκωση του Κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούν και γονατίζουν τους Έλληνες, θυμούνται και επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι είναι «μια Κυβέρνηση που έχει κάνει πρακτική της τις εκπρόθεσμες ρουσφετολογικού τύπου τροπολογίες. Μια Κυβέρνηση που νομοθετεί στα τυφλά χωρίς το Γενικό Λογιστήριο να είναι σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος που προκαλεί στην οικονομία, εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια Κυβέρνηση δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό της κακής νομοθέτησης, παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού».

Την ώρα, πάντως, της διαμάχης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα γιγαντώνεται...