ΑΘΗΝΑ, 7/1/2018._ 


Όποια κυβέρνηση κι αν προέκυψε, από τη Μεταπολίτευση και μετά, θέλησε να εισάγει μία μεγάλη μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (που θέλει να λέγεται Αριστερή) δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.


Την πρόθεση να υπάρξει μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας, που θα έχει συνέχεια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Αυγή» της Κυριακής.

«Ο μόνος τρόπος να πετύχουν τελικά οι αλλαγές, είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το νήμα των μεταρρυθμίσεων σε μια κατεύθυνση που δεν θα κόβεται κάθε φορά με την αλλαγή της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Σχετικά με τα μεταπτυχιακά, ο υπουργός έθεσε ως στόχο της αλλαγής στο υπάρχον καθεστώς τη διασφάλιση, αρχικά, της ίδιας της λειτουργίας των μεταπτυχιακών, αλλά και της πρόσβασης των οικονομικά ασθενέστερων σε αυτά. Επίσης, σημειώνει ότι στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων στις 14 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο του υπουργείου, την αρχική επεξεργασία του οποίου είχε κάνει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Φυσικά, ο κ. Γαβρόγλου δεν αφήνει παραπονεμένη την κομματική πελατεία, αφού φροντίζει να υποσχεθεί διορισμούς μονίμων. Με την εύλογη δικαιολογία ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη χωρίς κενά, δηλώνει πως «έχουμε ήδη δρομολογήσει όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλουν στον έγκαιρο και συστηματικό προγραμματισμό, με στόχο την πλήρη λειτουργία των σχολείων Γενικής και Ειδικής Αγωγής». Προσθέτει ότι για το 2017 υπάρχουν περισσότερα κονδύλια, «που θα αξιοποιηθούν με πιο ορθολογικό τρόπο», καθώς και ότι «σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για θέσεις μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Χαράς ευαγγέλια για όσους κυνηγούν (ακόμη) μια θέση στο δημόσιο...