ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25/1/2017._

Η Ομάδα Όνειρο παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος. Εξιστορεί το πώς, τον Ιούνιο του 2003, στο κτίριο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, πρώην έδρα του Ιταλικού Σχολείου “Ουμπέρτο Πρίμο”, εκτυλίχθηκε κάτι απίστευτο και σημαντικό: Μια καλοκαιρινή μπόρα γίνεται η αφορμή που οδηγεί τον καθηγητή Antonio Crescenzi στο υπόγειο, για να αποτρέψει την πλημμύρα. Ένα χαρτί παρασυρμένο από τον άνεμο κολλάει στο στήθος του και η ιστορία ξετυλίγεται σαν κουβάρι μέσα από αυτή την έκθεση, την άκρη του νήματος: Μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής μου, του μαθητή Αλμπέρτο Μοδιάνο.

Πάμε πίσω, στο Δεκέμβριο του 1941: Σχολικό έτος 1941-42, Ιταλικό Σχολείο Ουμπέρτο Πρίμο. Η σχολική χρονιά αρχίζει, ο καθηγητής υποδέχεται τους μαθητές, 5 αγόρια και 4 κορίτσια, που μαζεύονται στην τάξη χωρίς να γνωρίζουν ότι θα είναι η τελευταία τους χρονιά. Έιναι οι Έστερ, Λίντια, Ματίλντε, Αλμπέρτο Σ., Λετίτσια, Τζοβάννι, Ντανιέλ, Αλμπέρτο Μ., Κλάουντιο. Ελπίδες, ιδέες, εφηβικές ανησυχίες, όνειρα μιας τάξης Εβραιόπουλων βγαλμένα από μια ξεχασμένη κούτα στο υπόγειο, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών.

Πληροφορίες

Συντελεστές:

Ιδέα – Σκηνοθεσία Alessandra Maioletti
Ιστορική Έρευνα Antonio Crescenzi
Κείμενο Χαράλαμπος Μαγουλάς, Antonio Crescenzi
Βοηθός Σκηνοθέτη Ευαγγελή Φίλη
Σκηνογραφία Βάσια Εξάρχου
Μουσική - Sound Design Χρήστος Δαυίδ Νταούλας
Κοστούμια Έλενα Παπαμιχαήλ
Video Διονυσία Κοπανά
Σχεδιασμός Φωτισμού Giorgio Maioletti
Δημοσιογραφική Έρευνα Δάφνη Σκαλιώνη

Παίζουν:

Καθηγητής Γιώργος Καπετανάκος

Μαθητές
Άννα Μαρία Τσεκούρα, Γεωργία Κατσικονούρη, Mαρία Σκαρπέλου, Σοφία Μaioletti Σκαραμαγκά, Γιώργος Σκαρπέλος, Ηλίας Πιπεράκης, Ιουλιανός Ραχιώτης, Λευτέρης Κολίτσος, Παναγιώτης Κότσαλης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)

Δείτε το βίντεο: