ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/1/2017._


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσφέρει την παράσταση «ΤΟ ΔΩΡΟ»,  συμμετέχοντας στην προσπάθεια του «Ηλιτόμινον», του Ελληνικού μέλους του δικτύου οργανώσεων γονέων που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό
Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), για αγορά παστεριωτή, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και στη Θεσσαλονίκη.  


 Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, 11:30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). Το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) θα είναι η συνεισφορά του κοινού σε αυτόν τον σκοπό, καθώς θα διατεθεί για την αγορά του παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α' Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ.  

Οι υποστηρικτές της ιδέας διατήρησης μητρικού γάλακτος υποστηρίζουν ότι, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα και οι φυσιολογικές μητέρες δεν μπορούν να προσφέρουν γάλα, η καλύτερη επιλογή είναι το γάλα δότριας μητέρας, παστεριωμένο και διατηρημένο στις κατάλληλες συνθήκες σε Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος.  Η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος της χώρας για δότριες μητέρες λειτουργεί  στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας. 

«ΤΟ ΔΩΡΟ»- Το Δώρο δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται. 

Μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ζωντανή μουσική, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα. Εκεί που δεν το περιμένεις τα άχρηστα γίνονται χρήσιμα! Τα άσχημα όμορφα! Ο Μάριος, η Ελένη κι ο Παύλος ανοίγουν τα φτερά τους και τα δικά μας φτερά στη φαντασία! Και μας… χαρίζουν τα δώρα που δωρίστηκαν.

Πληροφορίες
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:  Κoldo Vío
Δραματουργική επεξεργασία: Πολυξένη Σπυροπούλου
Παίζουν: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης.
Μουσικός: Παύλος Μέτσιος
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

«ΤΟ ΔΩΡΟ»
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, στις 11.30 π.μ.