ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/1/2017._

Συντάξεις, περιουσιολόγιο, αξιολόγηση και... ολίγη από κεντροαριστερά, στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έρχεται φόρος περιουσίας «ΕΝΦΙΑ» σε ό,τι κινείται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το κόλπο της κυβέρνησης με τη δήλωση των μετρητών και των αντικειμένων «αξίας». Προχωρά η ηλεκτρονική υποβολή λίστας με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, αυτοκίνητα και τιμαλφή. Με βάση αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια θα καταλογιστεί ετήσιο «χαράτσι» ».

ΕΘΝΟΣ: «Πώς θα πληρωθούν 95.000 συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τις εκκρεμείς αιτήσεις. Με 860 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά αγώνα δρόμου για να ξεχρεώσει συνταξιούχους που περιμένουν 1-3 χρόνια τη σύνταξή τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχεται γενικός πόλεμος στο Αιγαίο

Η εφημερίδα ισχυρίζεται, ως συνήθως, ότι «οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη ετοιμάζονται για γενική σύγκρουση. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια αναφερθεί ότι η περιοχή μας ολόκληρη οδηγείται σε φοβερή ανάφλεξη. Μέσο στο γεωπολιτικό τρίγωνο Μέση Ανατολή-Αιγαίο-Ουκρανία, με κομβικό σημείο την Κωνσταντινούπολη παίζεται το σύγχρονο πανανθρώπινο δράμα. Εδώ οι θεόπνευστοι Γέροντες της πίστης μας προέβλεψαν, μα γεωπολιτικοί αναλυτές συμφωνούν, ότι θα λάβα χώρα μία γενική σύρραξη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη από τα 52 για 500.000 γονείς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλες οι προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με ανήλικα τέκνα. Κλειδί η ηλικία πριν ή μετά την 19η Αυγούστου 2015. Ποιες μητέρες μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος ακόμα και με 17,5 έτη ασφάλισης και ποιοι άνδρες βγαίνουν στα 58».

ΕΣΤΙΑ: «Ανησυχία εν όψει της 27ης Φεβρουαρίου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όπως είχε επισημάνει με πρωτοσέλιδο άρθρο η «Εστία» («Γιατί είναι κρίσιμη η 27η Φεβρουαρίου, 15.12.2016), στις 27 Φεβρουαρίου, «βάσει των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, πρέπει να πληρωθεί ομόλογο ύψους 1,62 δισ. ευρώ προς τον ESM».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Προσκλητήριο εφέδρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά προσπαθεί να συνενώσει η Φώφη Γεννηματά. Η συνεργασία όμως με τον Γ. Παπανδρέου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ να ζητήσει συγνώμη».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κρατικό ΟΑΣΘ θέλει ο Σπίρτζης

«Προφορική και χωρίς οικονομικοτεχνική τεκμηρίωση η πρόταση του υπουργού. Πότε ακριβώς θα αρχίσει η υλοποίησή του και τι σκοπεύει να κάνει με τον ΟΑΣΘ. Επιφυλακτικοί οι δήμαρχοι για τη συμμετοχή τους στο νέο φορέα, καθώς δεν έχουν τα αναγκαία κεφάλαια. Ποια είναι τα επόμενα βήματα στη διαβούλευση υπουργού - δημάρχων», υπογραμμίζει η εφημερίδα για την επίσκεψη Σπίρτζη στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: FBI και Σαράκης τινάζουν τη βουλή στον αέρα και μας πάνε σε εκλογές

Η εφημερίδα αναφέρεται, με το γνωστό της στιλ, στην υπόθεση της Novartia.

ΤΑ ΝΕΑ: «Ράγισε η κλεψύδρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργήσει ένα ακόμη αδιέξοδο στην πολιτική των κυβερνώντων που τώρα τρομάζει και τους ίδιους. Και μόνο το ενδεχόμενο η εκκρεμότητα να παραταθεί έως τον Μάιο προκαλεί αναταράξεις».

ESPRESSO: Φίρμα της πίστας δουλεύει ταξί

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Σταύρος Λιβυκός, ερμηνευτής (;) της αξέχαστης επιτυχίας «πάρε τηλέφωνο τον κερατά, καλύτερα τώρα παρά μετά», αναγκάστηκε να αφήσει το μικρόφωνο και να πιάσει το τιμόνι, λόγω κρίσης.

KONTRA NEWS: «Ενώνονται οι αποτυχημένοι που μας βούλιαξαν για να μας σώσουν!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά από μια μεγάλη περίοδο, που ήταν κρυμμένα στα λαγούμια τα…ζόμπι του παρελθόντος που βούλιαξαν τη χώρα και κατέστρεψαν το λαό, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, προκαλώντας την κοινωνία και επαναφέροντας στη μνήμη των πολιτών τις ολέθριες συνέπειες της χρεοκοπίας, για την οποία φέρουν ακέραιη την ευθύνη».

STAR PRESS: Έφαγε και τον πρώτο σύζυγό της;

Η εφημερίδα αναφέρεται στην σύζυγο του πρέσβη της χώρας μας στη Βραζιλία, η οποία κατηγορείται, μαζί με τον εραστή της, για τη δολοφονία του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εγκλωβισμένοι 300.000 άνεργοι»


Η εφημερίδα γράφει: «Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των άνεργων πενηντάρηδων τα τελευταία χρόνια».