ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/1/2018._

Έφοδο πραγματοποίησε, χθες, η αστυνομία, στην «πιάτσα» των τοξικομανών στη Ροτόντα, μία ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε, εκεί, από άγνωστο κατά νεαρού.


Έγιναν διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τα επί μέρους Τμήματά της και τη συνδρομή συναδέλφων τους Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνολικά έγιναν 31 προσαγωγές και συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για εμπόριο ναρκωτικών και 13 άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης - Σύστασης Συμμορίας και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή δρα συμμορία, τα μέλη της οποίας είχαν δομημένους και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης. Συγκεκριμένα, τέσσερα μέλη του κυκλώματος προμήθευαν, κατείχαν, απέκρυπταν και πωλούσαν ποσότητες κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη ήταν οι «τσιλιαδόροι».


Συνελήφθησαν επιπλέον, αρχικά επτά άτομα (πέντε Έλληνες και 2 αλλοδαποί), έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία με μέλη της συμμορίας, ενώ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη έξι άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται επίσης ότι, σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών συλληφθέντων, εκκρεμούσε απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή προσωρινής κράτησης οκτώ ετών, για ληστεία.

Συνολικά, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 145,70 γραμμάρια κάνναβης, 447 ευρώ, για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών και έξι κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.