ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/1/2017._


Στα 1200 ανέρχονται τα σπασμένα λόγω παγετού υδρόμετρα της ΕΥΑΘ ΑΕ, που αντικαταστάθηκαν σε μια εβδομάδα, όταν σε κανονικές συνθήκες η διαδικασία αντικατάστασης αφορά σε 600 ετησίως.


Αυτό αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας ότι η έλλειψη νερού και οι συνεχείς διακοπές οδηγούν δικαιολογημένα σε αγανάκτηση και αφορισμούς μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα ότι "από τις πρώτες ημέρες η εταιρεία αύξησε τόσο την ετοιμότητα επιφυλακής, όσο και το προσωπικό των συνεργείων, κόβοντας ρεπό και άδειες συναδέλφων" και προσθέτουν "οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους αντικαθιστώντας υδρόμετρα και επισκευάζοντας βλάβες. Ειδικότερα, από την Πέμπτη και μετά, ημέρα που άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχουν συνεργεία μας τα οποία είναι στον δρόμο για 72 ώρες συνεχόμενα με ελάχιστη ξεκούραστη".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των διαρροών, η παροχή του νερού προς της πόλη, είναι μεγαλύτερη από τις περιόδους καύσωνα. Μεταξύ άλλων, μέσω της ανακοίνωσής τους οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ επισημαίνουν ότι "μετά την αποκατάσταση των βλαβών, θα επανέλθουμε για απολογισμό".