ΑΘΗΝΑ, 18/12/2016._ Τα... πάντα απορρίπτει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε του στην εφημερίδα Real news: Τις νουθεσίες των θεσμών για την εισφορά σε χαμηλοσυνταξιούχους, το
ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οικουμενικής, ακόμη και... τις δημοσκοπήσεις, αφού, όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τις δικές του, με νέες επιστημονικές μεθόδους!


«Τα χρήματα που κατευθύνθηκαν στις συντάξεις ήταν οι αποδόσεις των παράλληλων πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση στο πεδίο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, στις εκκρεμείς υποθέσεις λαθρεμπορίας, στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς κ.ο.κ και τις οποίες πολιτικές οι δανειστές είχαν αρνηθεί να συμπεριλάβουν στις προβλέψεις των δημοσιονομικών», δηλώνει. Και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι καμία κυρίαρχη δημοκρατική κυβέρνηση, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα ζητούσε την άδεια για να κάνει το αυτονόητο».

Απορρίπτει το ενδεχόμενο να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τεχνοκρατών και τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών καθώς η αξιολόγηση θα κλείσει. Είναι θέμα χρόνου».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κατηγορεί τη ΝΔ ότι «φαίνεται να λειτουργεί σε ευθεία γραμμή με το ΔΝΤ και τους πιο ακραίους εκφραστές της λιτότητας» (σ.σ. ξεχνώντας, φυσικά, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν αυτή που, ως πριν μερικές ημέρες, εκθείαζε το Ταμείο για τα όσα έλεγε περί χρέους) και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το τέταρτο μνημόνιο της καταστροφής των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των λαϊκών τάξεων».


Σε ερώτηση για τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ, ισχυρίζεται ότι «εμείς παρακολουθούμε πολύ συστηματικά τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, με πολλές καινούργιες και απολύτως πρωτότυπες επιστημονικές μεθοδολογίες και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα κάνει τον παραδοσιακό κόσμο των δημοσκοπήσεων και μίντια να τρίβει τα μάτια του».