ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/12/2016._ Καταδίωξη που θα ζήλευαν ακόμη και οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκε στους δρόμους των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης χθες το πρωί:
Δυο διαρρήκτες, για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα Ι.Χ. και κατέληξαν σε... κολωνάκι!

Οι δυο δράστες, που είναι Έλληνες ηλικίας 38 και 37 ετών, οι οποίοι, χθες το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα ενδυμάτων στην Καλαμαριά. Γείτονες ειδοποίησαν την Άμεσο Δράση και περιπολικό εντόπισε τους δράστες μέσα στο Ι.Χ. που είχαν χρησιμοποιήσει.

Ακολούθησε μια τρελή καταδίωξη από την Καλαμαριά (στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος) ως τους Αμπελόκηπους (στα δυτικά). Μάλιστα, οι δράστες «έσπασαν» τα μπλόκα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί στη διαδρομή, προκαλώντας ζημιές σε τρία περιπολικά και χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

Στους Αμπελόκηπους οι δυο διαρρήκτες «κάρφωσαν» το Ι.Χ. τους σε κολωνάκι και προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια. Δεν τα κατάφεραν, όμως και κατέληξαν στο τμήμα. Μάλιστα, ο 39χρονος πάλεψε με τους αστυνομικούς, χωρίς να καταφέρει κάτι...

Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ. το είχαν κλέψει από τη Μενεμένη. Μέσα σ αυτό βρέθηκαν μια τηλεόραση, ρούχα, παπούτσια και το... συρτάρι της ταμειακής μηχανής, μαζί με 40 ευρώ, που είχαν κλέψει από το κατάστημα το οποίο είχαν διαρρήξει, διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και ένα μπουφάν με διακριτικά της... αστυνομίας!

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, φθοράς, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της αντιποίησης της στολής και παράβασης του Κ.Ο.Κ..

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του 38χρονου οδηγού, βεβαιώθηκαν επιπλέον, παραβάσεις του... Κ.Ο.Κ..