ΑΘΗΝΑ, 11/12/2016._ Σειρά σημαντικών διεθνών επαφών, που αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.


Σε μια περίοδο που ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής αλλάζει με ραγδαίο ρυθμό και παρατηρείταιέντονη διεθνής κινητικότητα, ο κ. Σταθάκης ταξίδεψε το προηγούμενο 10ημερο στη Ρώμη, στις Βρυξέλλες και την Ιερουσαλήμ, ενώ από σήμερα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Στόχος των διεθνών αυτών επαφών είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο της περιοχής και παράλληλα να προσελκυστούν επενδύσεις σε περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ενεργειακών διαδρόμων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταθάκης. «Ο ένας διατρέχει την ΝΑ Μεσόγειο και ο δεύτερος διατρέχει την ΝΑ Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο αυτών των δύο και άρα υπάρχουν οι συνθήκες να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, που θα συμβάλει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, μέσω της διαφοροποίησης των οδών ενεργειακού εφοδιασμού της.Στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».