ΑΘΗΝΑ, 20/12/2016._ «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτεί ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και αν κυβέρνηση είχε
επιλέξει ο ελληνικός λαός να είναι η ΝΔ, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε δηλαδή, τι θα είχε προαναγγελθεί για τον ελληνικό λαό και την οικονομία το 2017».


Αυτό είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος και έκανε ειδική αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο ραδιόφωνο του Σκάι «όταν είπε ότι "εμείς θα δεχόμασταν κατά 100% αυτά που ζητάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και οι δανειστές", και όχι μόνο αυτά αλλά και ακόμη παραπάνω», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τι παραπάνω θα έκανε ως κυβέρνηση η ΝΔ και τι σήμαινε αυτό για τον ελληνικό λαό. 

«Εάν λοιπόν η κυβέρνηση θα ήταν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν μέτρα στο φετινό προϋπολογισμό πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο 4,5% πλεόνασμα του ΑΕΠ στο οποίο είχαν δεσμευτεί για τρία χρόνια», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «αυτά είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο».

«Οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν εξαφανιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Αυτή ήταν η προαναγγελία τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει αυτών που είχαν δεσμευτεί με τους δανειστές. Οι συνταξιούχοι δεν απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης και βεβαίως ο προϋπολογισμός τους θα είχε τιναχθεί στον αέρα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι συνταξιούχοι που σήμερα προστατεύθηκαν με όσα έκανε η κυβέρνηση για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, θα είχαν απολέσει τη σύνταξή τους».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη πως εφόσον ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον λόγο του έργο, θα είχαν απολυθεί 15.000 υπάλληλοι και πρόσθεσε ότι «αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων με τον κ. Φούχτελ να βρίσκεται εδώ, και τα κοράκια να έχουν υφαρπάξει την πρώτη κατοικία», αλλά «αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία, την οποία οι προηγούμενοι θα είχαν ξεπουλήσει στα κοράκια μέσα σε μια νύχτα».

Για τις προχθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις αντιδράσεις για την αναδιανομή της υπεραπόδοσης εσόδων, ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν ανοιχτά αν διαφωνούν με την παραμονή του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα στα νησιά που δέχθηκαν τις προσφυγικές ροές και αν έχουν αντίρρηση να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 800 ευρώ. 

Για το υπουργείο Άμυνας είπε ότι αυτά τα χρόνια παρότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε γίνανε πολύ περισσότερα απ' ό,τι στο παρελθόν. Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για την αύξηση των νοσηλευομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, για τα συσσίτια, τις αεροδιακομιδές, για τη διάθεση πτητικών μέσων στη δασοπυρόσβεση, για τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων.

«Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην κάλυψη των φυλακίων σε ίντερνετ που σήμερα έχει φτάσει στο 50% και το 2017 θα φτάσει στο 100%. Είπε ότι οι στελεχώσεις όλων των μονάδων ξεπερνούν το 60% και επισήμανε ότι αυξήθηκαν οι διακλαδικές ασκήσεις. 

«Το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει παράτες. Έχουμε πολιτική βούληση να υπάρξει εθνική γραμμή στην εθνική άμυνα. Θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Καμμένος, για να δικαιολογήσει τα όσα έγιναν στο Καστελόριζο.