ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5/12/2016._  Όχι μία, ούτε δύο, 17 φορές ήρθε στο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΣ και τη νίκη την... αγνοεί. Για άλλη μια φορά έφυγε ηττημένος, αφού ο Ηρακλής κατέθεσε ψυχή στο χόρτο και πήρε, δίκαια, τη νίκη με 2-1.


Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να αιφνιδίασαν και μόλις στο 7' να βγήκαν μπροστά, όμως ο Ηρακλής έχτισε προσεκτικά την αντίδρασή του. Πρώτα ισοφάρισε γρήγορα. Έπειτα πήρε την κατοχή. Και άρχισε να χτίζει και στην επίθεση, πρώτα με γεμίσματα κι έπειτα με κάθετες.

Ο ΠΑΣ συνέχιζε στο δικό του ρυθμό. Έτσι, στο β μέρος ο Ηρακλής άλλαξε τακτική, κρατούσε την μπάλα αλλά έψαχνε την επίθεση στην... αντεπίθεση (ή, κατά το ελληνικότερο, στο τρανζίσιον). Κι έτσι δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά και το γκολ που του έδωσε τη νίκη, στο 88.

Χρειάστηκε, πάντως, και τύχη, αφού στο 90 το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον σταμάτησε κεφαλιά του Μιχαήλ. Έτσι είναι: Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς...

Pre Game

Νίκη και μόνο νίκη θέλει, σήμερα, ο Ηρακλής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αφού στα εννέα παιχνίδια που έγιναν έχει, μόλις, 3 βαθμούς.

Οι κυανόλευκοι απέδειξαν στον αγώνα του κυπέλλου της Τετάρτης ότι μπορούν πολύ καλύτερα, από ό,τι έχουν κάνει ως σήμερα. 

Τους ίδιους ακριβώς παίκτες, όπως και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, επέλεξε ο Σάββας Παντελίδης για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντως είναι πολύ πιθανό ο 52χρονος τεχνικός να προχωρήσει σε μια-δυο αλλαγές στο βασικό σχήμα, όπως για παράδειγμα η επιστροφή του Λεοζίνιο, αλλά και του Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια.

Να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής έχει να κερδίσει στο Καυτανζόγλειο, για το πρωτάθλημα, από τον Φεβρουάριο. Τότε είχε κερδίσει τον... ΠΑΣ Γιάννινα! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν έχουν χάσει ποτέ στην ιστορία τους από την ομάδα των Ιωαννίνων!

Όσο για το αποψινό παιχνίδι, λίγο έλειψε να έχουμε... παγκόσμιο ρεκόρ: Η διοίκηση (;) του Ηρακλή ήθελε να παραμείνουν κλειστές οι θύρες, με διάφορες δικαιολογίες περί ασφάλειας, αλλά τελικά αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή να ανοίξουν όλες οι θύρες (και η Θ10).

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Γκολ: 14' Περόνε, 88' Αγγελόπουλος / 7' Κοζορώνης
Δοκάρια: - / 90' Μιχαήλ
Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης, Ηλίας Αλεξέας, Παναγιώτης Κασσαβέτης, 4ος Διαιτητής: Νικόλαος Θεοδωρόπουλος
Κίτρινες: 73' Περόνε / 23' Κούτρης, 75' Γιάκος
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμάντας, Μπαρτολίνι (84' Λουκίνας), Ιντζόγλου, Πασάς(70' Λεοζίνιο), Μοντέριο, Κούρος(70' Αγγελόπουλος), Περόνε.
Στον πάγκο οι Περνίς, Καραγκούνης, Βοσνακίδης, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Αγγελόπουλος. Λουκίνας.
Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Ζάιρο(71' Μαμπούλου), Μπέριος, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Γιάκος, Κούτρης, Μιχαήλ, Κόντε(76' Ακόστα), Λίλα, Καρανίκας(62' Μπουκουβάλας).
Στον πάγκο οι Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Ακόστα, Μαμπούλου, Γαρουφαλιάς, Σκόνδρας, Δώνης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Περιμένετε λίγο για να φορτώσει η εφαρμογή του Liveblogging. Στη συνέχεια, η εφαρμογή ανανεώνεται αυτόματα.