ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9/12/2016._ Ή δεν τον πρόλαβαν, ή δεν τους έπεισε ο πρωθυπουργός. Μόλις τρία πρωτοσέλιδα, σήμερα, ασχολούνται με τις χθεσινές παροχές.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζήτημα τιμής για την Ελλάδα"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Την απόφαση να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τελευταίοι δύο αξιωματικοί -από τους οκτώ που κατέφθασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016- έλαβε χθες το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών".

ΕΘΝΟΣ: "Παγώνει ο "κόφτης" στις συντάξεις ΟΓΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει: "Μεταβατική περίοδο "χάριτος" για τους συνταξιούχους αγρότες που εργάζονται, ώστε να μη χάσουν το 60% της σύνταξής τους, επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το υπουργείο Εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκλογές, Grexit, πείνα, πόλεμος
Σε γεμίζει αισιοδοξία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η οποία υποστηρίζει: «Ένα τρομακτικό σενάριο για την Ελλάδα που αφορά στην κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο που αυτό δεν μπορεί να λάβει σάρκα και οστά όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην ευρωζώνη αλλά και στην Ε.Ε. Η Ελλάδα πρέπει να αναγκασθεί να φάγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην συνέχεια να απωλέσει μέρος της επικράτειάς της προς όφελος της Τουρκίας η οποία με την σειρά της θα έχει κι αυτή απώλειες εδαφών με την δημιουργία και αναγνώριση του Κουρδικού Κράτους και όχι μόνο. Γι' αυτό και ο Σόιμπλε σε ανοιχτή γραμμή(;) με το ΔΝΤ πιέζουν για αδυσώπητα σκληρά νέα μέτρα ώστε να εξαναγκασθεί η Ελλάδα να ζητήσει η ίδια να εγκαταλείψει την Ευρώπη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαζική φυγή από τον ΟΑΕΕ"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Κλείνουν με ρυθμό 9.000 το μήνα τα μπλοκάκια και τα βιβλία τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν το τσουνάμι εισφορών 27% επί των πάσης φύσεως εισοδημάτων από εργασία που έρχεται από 1ης Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)".

Η ΑΥΓΗ: "300-830 ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους"
Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Σε έμπρακτη αναγνώριση των βαρών που σηκώνουν οι αδύναμοι πολίτες για να βγει η χώρα από την κρίση προχώρησε η κυβέρνηση αναδιανέμοντας άμεσα το μεγαλύτερο μέρος του "πλεονάσματος" των εσόδων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Θα χορηγηθεί έκτακτο βοήθημα πριν από τις γιορτές στο 60% των συνταξιούχων. Αυτό εξήγγειλε χτες με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ενώ "παγώνει" η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται πρόσφυγες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι παροχές ενισχύουν τα σενάρια για εκλογές"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Με στόχο την αντιστροφή του ιδιαιτέρως αρνητικού για την κυβέρνηση κλίματος, που έχει επιβαρυνθεί από τη συζήτηση για πρόσθετα μέτρα, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προέβη χθες σε εξαγγελίες για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και "πάγωμα" της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά, ενισχύοντας, παράλληλα, τα σενάρια περί εκλογών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 57 στο εδώλιο για λαθραία τσιγάρα
Όταν το αυτονόητο γίνεται πρώτο θέμα: «Στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στέλνει ο εισαγγελέας 57 κατηγορούμενους, που φέρονται ότι συγκρότησαν οργάνωση-μαμούθ, η οποία συντόνιζε όλη τη λαθρεμπορία τσιγάρων στην Ελλάδα μέσω των λιμανκόν Πειραιά και Θεσσαλονίκης», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαζική μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση-εργοδοσία -κουαρτέτο"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και κουαρτέτο, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα έδωσε χτες η εργατική τάξη της χώρας, με την πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις δικές της διεκδικήσεις, με βάση τις δικές της σύγχρονες ανάγκες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πλεόνασμα μέτρων και προσφύγων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Σε ασφυκτικό κλοιό μεταξύ ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι απαιτήσεις για πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018 δημιουργούν ένα άλυτο πρόβλημα, καθώς συνοδεύονται από σκληρά μέτρα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάρκο τροφίμων θα γίνει η Κεντρική Αγορά
«Στην μετατροπή της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης σε Πάρκο Τροφίμων, από το οποίο θα διακινούνται εκτός από φρούτα, λαχανικά και κρέατα και άλλα τρόφιμα, στοχεύει η διοίκησή της», μας ενημερώνει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Χάκερ αδειάζουν λογαριασμούς
«Η σοβαρή υπόθεση, που σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας μετά τη ούλληψη του 20χρονου (από ευκατάστατη οικογένεια), ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αγοράσει στοιχεία δύο Ελλήνων στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Τα δεδομένα αυτά πωλούνται από μόλις 8 έως 20 δολάρια», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Ο φύλακας άγγελος της Φαίης
Η εφημερίδα παρουσιάζει τον πιο κοντινό άνθρωπο της τηλεπαρουσιάστριας.

KONTRA NEWS: "Υπομονή για άλλα 44 χρόνια φτώχειας μας ζητάνε οι απατεώνες"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Οι κατοχικές δυνάμεις της τρόικας απαιτούν από τον Ελληνικό λαό να σκύψει το κεφάλι για άλλα 44 χρόνια, για να συνεχιστεί η λεηλασία σε βάρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας".

STAR PRESS: Την πήγε στον οδοντίατρο, τη γύρισε χωρίς όργανα
«Η Εισαγγελία Ιωαννίνων, μετά τη συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων, τα οποία κατέθεσε ο πατέρας της κοπέλας, που ποτέ δεν πίστεψε ότι το παιδί του πέθανε από παθολογικά αίτια αλλά δολοφονήθηκε, άσκησε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Η δίωξη, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, έχει ήδη προσωποποιηθεί και αφορά στον οδηγό ταξί που μετέφερε τη 18χρονη Κωνσταντίνα από το ίδρυμα που φιλοξενούνταν στα Γιάννενα στον οδοντίατρο», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε συμπληγάδες η κυβέρνηση"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θέλει να επιβάλει περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα και επιμένει ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1,5% του ΑΕΠ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ΕΚΤ είναι εδώ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τις εξαιρετικές... ακροβατικές του ικανότητες, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έστειλε ισχυρό μήνυμα ότι η Φρανκφούρτη θα εξακολουθήσει να στηρίζει την εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης σε τοπίο οξείας πολιτικής αβεβαιότητας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τα γερμανικά "γεράκια" (οι αντιδράσεις των οποίων έβαιναν αυξανόμενες...) ότι το πρόγραμμα εκτύπωσης χρήματος δεν θα διατηρηθεί επ' άπειρον".