ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 23/12/2016._ Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμη
και συνταγματική τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων οι οποίες αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του δήμου Θεσσαλονίκης ως αβάσιμους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η απόφαση του ΣτΕ για τις αρχαιότητες του υπό κατασκευήν σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία στο σύνολό της απορρίπτει την προσφυγή της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί κόλαφο για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης βρίσκεται εκτεθειμένος στα μάτια των πολιτών, αφού σπατάλησε χρόνο και πόρους, σε μια προσφυγή …κατά της νομιμότητας.

Η απόφαση ήρθε να πιστοποιήσει τις ευθύνες του Δημάρχου, που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει, τόσο για την άνευ ουσίας μεγάλη καθυστέρηση του έργου, όσο και για την ενδεχόμενη διακινδύνευση της χρηματοδότησης και υλοποίησής του.

Η αγωνία μας αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο, από τις ανησυχίες που εξέφρασε για το έργο, η επίτροπος περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου σε συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά μας, θα αγωνιστούμε σε κάθε επίπεδο για να ενισχύσουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια αποτροπής αυτού του κινδύνου και κάλυψης του χαμένου χρόνου για το έργο, υπηρετώντας όπως πάντα το συμφέρον της πόλης και την κοινή λογική.

Αναμένουμε να πράξουν το ίδιο η Δημοτική Αρχή, αλλά και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών και η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό, που μέχρι τώρα με τις παλινωδίες τους, έχουν σπεύσει να ενισχύσουν το πρόβλημα αντί να επιδιώξουν την λύση».