ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/12/2016._ Για σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.


Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί στην Κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά και στα νότια πρόσκαιρα 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά μέχρι 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως  14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια  2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο  (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-12-2016
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.  
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.