ΑΘΗΝΑ, 10/12/2016._ Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2017, άσκησε αυστηρή κριτική για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι της κυβέρνησης».


Ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η οικονομία πάει καλά, λεφτά περισσεύουν και τα μοιράζουμε, αλλά μετά τις γιορτές τα παίρνουν πίσω σαν τον Άι Βασίλη», θέτοντας το ερώτημα με ποια κριτήρια διανεμήθηκαν αυτά τα ποσά αυτά. Σε υψηλούς τόνους έθιξε το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα Δωδεκάνησα, λέγοντας ότι η προκλητικότητα ορισμένων απαιτεί κάποιες απαντήσεις.

«Περίμενα, για να είμαι ειλικρινής, ο κ. Καμμένος σήμερα να λουφάξει. Και να μην αναφέρει τίποτα για το ταξίδι στο Καστελόριζο και στη Ρω, και να μην αναφέρει για την εκδρομή των χρυσαυγιτών, παρέα με τους ΑΝΕΛ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μια σελίδα που θα πρέπει να ξεχάσουμε. Αντί λοιπόν να λουφάξει, αντί με κάποιο τρόπο να καταλάβει το σώμα ότι έχει μετανιώσει γι' αυτή την κίνηση, επιμένει να υπερηφανεύεται για την εκδρομή -επαναλαμβάνω- στο Καστελόριζο και για τις φωτογραφίες που βγήκαν στο Καστελόριζο με χρυσαυγίτες βουλευτές, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ακόμα και τα σχόλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έκαναν να καταλάβει το μεγάλο του λάθος», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο για μια εθνική, πατριωτική γραμμή, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ποταμιού να συσταθεί εθνικό συμβούλιο ασφαλείας. Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό, μίλησε για επιστημονική πρόκληση καθώς έχει στόχο την αύξηση εσόδων κατά 2,6 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα ανάπτυξη 2,7%. «Δηλαδή με αύξηση της φορολογίας πιστεύετε ότι θα σημειωθεί ανάπτυξη;» διερωτήθηκε.

Άσκησε κριτική για τις προσλήψεις μετακλητών από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί το πελατειακό κράτος. «Φασούλι το φασούλι γεμίζουν οι δαπάνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.  Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να μπούμε σε ένα καθεστώς σταθερότητας αν θέλουμε επενδύσεις. «Εμείς θα επιμείνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», υπογράμμισε τέλος ο κ. Θεοδωράκης.