ΑΘΗΝΑ, 1/12/2016._ Ούτε καν... 23.000 ευρώ δεν κόστισε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα, για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Κόστισε μόλις... 22.900 ευρώ, όπως διαρρέει το Μαξίμου!


Το Μαξίμου διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το κόστος της μετάβασης του πρωθυπουργού στην Κούβα ανήλθε στα 300.000 δολάρια. Το πραγματικό κόστος είναι μικρότερο του 1/10, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις "κυβερνητικές πηγές", που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ανυπόστατα τα «δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν...πιλότο(!) που "πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος", αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα "έφτασε τις 300.000 δολάρια"!».

Όμως, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «ο ένας πιλότος που "πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος", θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ! Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που "πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος" στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!», καταλήγουν.

ΟΚ, φθηνά μας βγήκε. Να ξαναπάει και για τα σαράντα...