ΑΘΗΝΑ, 3/11/2016._ Μία ακόμη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών, κατέθεσε το πρωί η κυβέρνηση.


Η τροπολογία κατατέθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την… άλλη τροπολογία, που προβλέπει την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, που μεταβίβαζε τις αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της δεύτερης τροπολογίας, που κατατέθηκε το πρωί, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του ΕΣΡ και προβλέπεται ότι ο καθορισμός των δημοπρατούμενων αδειών θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, η οποία θα είναι δεσμευτική για το αποφασίζον όργανο. Μέχρι τώρα απαιτείτο η αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ.

Ν.Δ.: «Αμετανόητος ο Παππάς

Αυτή τη στιγμή το «αποφασίζον όργανο» είναι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος το πρωί μιλώντας στον Σκάι δήλωσε ότι ο «νόμος Παππά» δεν έχει πέσει και πως το ΕΣΡ «θα εφαρμόσει αυτόν τον νόμο για την αδειοδότηση».  Επανήλθε και στον νόμο-γέφυρα για την αδειοδότηση των καναλιών, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να ψηφιστεί, ενώ επέμεινε και στον αριθμό των τεσσάρων αδειών.


Οι πρωινές δηλώσεις Παππά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία χαρακτήρισε τον υπουργό Επικρατείας αμετανόητο «παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την αντιπολίτευση». Η ΝΔ αντιδρά και στον όρο αναστολή του άρθρου 2Α και ζητά την κατάργησή του.