ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 29/11/2016._ Κατασκεύαζαν αυτοκίνητα - μαϊμού και τα πουλούσαν στην Αφρική!


Πρόκειται για συμμορία με έδρα το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, που δρούσε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Τέλος στη δράση της σπείρας έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνέλαβαν τον 19χρονο "εγκέφαλο" της σπείρας, ταυτοποίησαν τρία από τα μέλη της και αναζητούν κι έναν Αφρικανό που αναλάμβανε τις... πωλήσεις.

Από τον Αύγουστο του 2016, τα μέλη της σπείρας έκλεβαν αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας(κυρίως της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Ημαθίας). Συνολικά έκλεψαν 31 αυτοκίνητα, τα οποία μετέφεραν στο διαλυτήριο που είχαν στήσει σε ερημική περιοχή του Καλοχωρίου, πίσω από συστάδες δένδρων, για να μη διακρίνεται το τι έκαναν. Εκεί έκοβαν τα οχήματα και, ή τα συναρμολογούσαν εκ νέου, αλλάζοντας τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα, ή τα πουλούσαν για ανταλλακτικά.

Τις πωλήσεις στην Αφρική αναλάμβανε ο Αφρικανός συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται. Τα αυτοκίνητα έβγαιναν με πλαστά έγγραφα από τη χώρα και χάνονταν κάπου στην Αφρική, όπου δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν.... Κάποια από τα ανταλλακτικά που δεν ήταν δυνατό να πουληθούν, οι δράστες τα έκαιγαν, για να μην τα βρουν αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαλυτήριο του Καλοχωρίου και συνέλαβαν τον 19χρονο την... ώρα της δουλειάς Οι έρευνες, πάντως, για τον εντοπισμό και άλλων μελών της σπείρας, αλλά και για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες κλοπές Ι.Χ., συνεχίζονται.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορίας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, του Εμπρησμού, της Απείθειας, της Πλαστογραφίας και της Αποδοχής και Διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.