ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/11/2016._ Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι… διαρκείας φέτος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών! 


Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, με το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Αγάπης, αλλά και με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα την επόμενη κιόλας εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι το πνεύμα της αγάπης, που σηματοδοτεί αυτή η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, θα διαχυθεί σε όλο το δήμο!

«Αυτές τις γιορτές, ας αφουγκραστούμε τον Θεό της ευσπλαχνίας. Ας μεταφέρουμε, πρώτοι εμείς, με τις πράξεις μας, το μήνυμα της αγάπης, της ανοχής, του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Αυτές τις γιορτές, σε πείσμα των καιρών, ας ξαναβρούμε μέσα μας την καλοσύνη των παιδικών μας χρόνων και με πείσμα, ας επιμείνουμε να διατηρούμε όλο το χρόνο ζωντανή την ‘‘ευρυχωρία’’ που επικρατεί στην ψυχή μας τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης.

Όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα, όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι του δήμου μετέχουν με τον δικό τους τρόπο σε αυτές τις εκδηλώσεις, θέλοντας να σκορπίσουν παντού λίγη χαρά και πολλά χαμόγελα, που δυστυχώς στις μέρες μας μειώνονται συνεχώς…

Τα παιδιά έχουν και φέτος την τιμητική τους με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες να συγκεντρώνουν για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον με τον πλούτο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Αρχή με Τουρνουά Αγάπης

Με τίτλο «Η αγάπη έχει δύναμη» και με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας που θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη», διοργανώνεται και φέτος το Τουρνουά Αγάπης, το οποίο «ανοίγει» τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τουρνουά τζούντο διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά) και την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, σειρά έχει το τουρνουά χάντμπολ.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη παίρνουν κατά σειρά το μπάσκετ (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00/ Γήπεδο Επταπυργίου στην οδό Επταπυργίου 150) και το βόλεϊ (Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00 / ΔΑΚ Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Ανθέων).

Άλλωστε, ήδη όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στα ΚΑΠΗ του δήμου, προκειμένου να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες. Τα είδη θα συγκεντρώνονται ως τις 16 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου στη συνέχεια να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες.

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας 

Φοράμε τα «καλά» μας και παρέα με τον Άγιο Βασίλη υποδεχόμαστε την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου, τη γιορτή της Αγάπης, ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές του δήμου μας, με μουσική, χορωδίες και φυσικά… πυροτεχνήματα! Μαζί μας και ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά!

► Η αρχή γίνεται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πάρκο Ελπίδος, στις Συκιές. Στη γιορτή συμμετέχουν η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία των Χρωμάτων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, υπό τη διδασκαλία του Ανδρέα Καρακότα, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου στη Δ.Ε. Συκεών, η παιδική χορωδία από τον Ελληνοσερβικό Σύλλογο Γυναικών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά. 

► Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, το δέντρο ανάβει στο  Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα. Εκεί συμμετέχουν η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του τμήματος μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου.

► Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η γιορτή για το άναμμα του δέντρου μεταφέρεται στον Άγιο Παύλο, στο πάρκο Ανθέων και πάλι στις 6 το απόγευμα. Στη γιορτή αυτή συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

► Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, το δέντρο ανάβει και πάλι στις 6 το απόγευμα, στο Ρολόι στη Νεάπολη. Εκεί συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Κουβακλή, η Big Band του Δημοτικού Ωδείου και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους. 

Και έπεται συνέχεια…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ 

Φοράμε τα «καλά» μας και, παρέα με τον Άγιο Βασίλη, υποδεχόμαστε την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου, τη γιορτή της Αγάπης, ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές του δήμου μας, με μουσική, χορωδίες και φυσικά… πυροτεχνήματα! Μαζί μας και ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά!

•             Τρίτη 6 Δεκεμβρίου - Πάρκο Ελπίδος, Συκιές – 6 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία των Χρωμάτων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διδασκαλία του Ανδρέα Καρακότα, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου στη Δ.Ε. Συκεών, η παιδική χορωδία από τον Ελληνοσερβικό Σύλλογο Γυναικών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά. 

•             Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου - Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης), Πεύκα – 6 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του τμήματος μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου, .

•             Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου - πάρκο Ανθέων, Αγ. Παύλος – 6 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

•             Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου - Ρολόι, Νεάπολη – 6 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Κουβακλή, η Big Band του Δημοτικού Ωδείου και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους. 

 «Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ»

► Πλατεία Ειρήνης - Ρολόι, Νεάπολη

Η πλατεία Ειρήνης γίνεται… πλατεία Αϊ Βασίλη! Ο αγαπημένος Άγιος βρίσκεται στο σπιτάκι του τις μέρες και τις ώρες των παρακάτω εκδηλώσεων, για να παίρνει τα γράμματα των μικρών του φίλων και να φωτογραφίζεται μαζί τους

•             ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (17:00-20:00) 

                -Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών από πηλό

                -Παράσταση Καραγκιόζη «Το μαγεμένο δέντρο» από τον Αγάπιο Αγαπίου

-«Πετρόσουπα», Χριστουγεννιάτικο θεατρικό διαδραστικό δρώμενο από την παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων  «Μελίνα Μερκούρη»

•             ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

                     ▪12:00-14:00  

-Εργαστήρι «Χριστουγεννιάτικες κατασκευές»: Παιδιά και γονείς ετοιμάζουν πρωτότυπες κατασκευές με φυσικά υλικά, υφάσματα και τσόχα. Θα χρησιμοποιήσουν, επίσης, υλικά όπως κουμπιά, νήματα, χάντρες, φυσικό χόρτο, αποξηραμένα φρούτα, κ.ά.

-Εργαστήρι θεατρικού μακιγιάζ: Τα παιδιά θα «μεταμορφωθούν» με τη βοήθεια του θεατρικού μακιγιάζ σε αγαπημένους ήρωες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

-«ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι»: Μία ιδιαίτερη διασκευή του κλασικού κειμένου του Κάρλο Κολόντι με κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος και μεγάλες μάσκες. Θέμα, η διαφορετικότητα.

                ▪18:00-20:00      

                -Παράσταση street circus: Δύο ξωτικά του Αϊ Βασίλη, που λατρεύουν το τσίρκο, θα μας διασκεδάσουν με ζογκλερικά και ισορροπιστικά κόλπα, clownerie, πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια! 

•             ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (12:00-14:00)

                -Εργαστήρι θεατρικού μακιγιάζ: Τα παιδιά θα «μεταμορφωθούν» σε αγαπημένους ήρωες στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με τη βοήθεια του θεατρικού μακιγιάζ.

-Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής - «Χριστούγεννα με σοκολάτα!»: Μαζί με τα παιδιά θα φορέσουμε τους σκούφους και τις ποδιές μας, θα φτιάξουμε σοκολατένια γλυκίσματα με διάφορα υλικά (μπισκότα, κορν φλέικς, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς) και θα τα διακοσμήσουμε με χρωματιστή τρούφα.

-Παράσταση του Τιμολέοντα Τιραμόλα: Σε ρόλο Ξωτικού με ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, αστείους διαγωνισμούς, θεατρικά σκετσάκια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, μουσική και πολύ χορό!


 «Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ» -ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ

Με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π., Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων. Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη».

•             ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου // 11:00-14:00 // ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά)

•             ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου // 11:00-14:00 // ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά)

•             ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου // 11:00-14:00 // Γήπ. Επταπυργίου (Επταπυργίου 150, Αγ. Παύλος)

•             ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου // 11:00-14 // ΔΑΚ Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων)

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Καθημερινά στα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τις άπορες οικογένειες, από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου και ώρες 08:00 με 16:00

-Πληροφορίες: 2310639636, 2310510440

 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

► Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (10:00-13:00)

Τα παιδιά, παρέα με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γίνονται ζαχαροπλάστες και συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι από το Παιδαγωγικό τμήμα του Mediterranean College.

Συγκεντρώνουμε παιχνίδια για να τα δωρίσουμε σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

-Ξενοδοχείο CAPSIS, Μοναστηρίου 18

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

► Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (18:00)

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, γιορτάζουμε όλοι μαζί με γλυκές δημιουργίες από τους μαθητές του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του δήμου μας.

-Κέντρο Νεότητας (αίθουσα 1), στην Πολιτιστική Γειτονιά

 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

► Κυριακή 18 Δεκεμβρίου,

Δυο δωρεάν προβολές στις 15:00 και 17:00: «Το Πολικό Εξπρές» θα κάνει μια στάση στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών και θα περιμένει τους επιβάτες του για να τους μεταφέρει στο χωριό του Αϊ Βασίλη. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR

► 19 & 20 Δεκεμβρίου, 18:00 και 17:00, αντίστοιχα

Έκθεση και bazaar προϊόντων των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

-Φουαγιέ  Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ

•             Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (18:00): Once upon a time, on Christmas day… χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τραγούδια στα αγγλικά, για παιδιά 6-8 ετών,

•             Τρίτη 13 Δεκεμβρίου (18:00):  Αφήγηση της ιστορίας «Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια» και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για παιδιά 3-4 ετών,

•             Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (18:00):  Παρουσίαση του βιβλίου «Καλά Χριστούγεννα και όχι πάλι τις ίδιες ευχές», από τη συγγραφέα Κ. Μιζαμίδου και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για παιδιά 6-10 ετών,

•             Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (17:00): Κάλαντα κι  έθιμα από όλη την Ελλάδα, για παιδιά 5-10 ετών,

•             Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (18:30): Xριστουγεννιάτικες κατασκευές με πηλό, για παιδιά 6-9 ετών,

•             Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (18:00): Αφήγηση των παραμυθιών «Ο γάτος της στοργής» και «Ο μπαλωματής και η κουρούνα που μιλάει», και κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, για παιδιά 4-7 ετών,

•             Τρίτη 20 Δεκεμβρίου (17:00):  Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Χριστούγεννα του κόσμου» από τη συγγραφέα Γ.  Χαϊδεμενοπούλου, και στις 19:00 εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για παιδιά 6-10 ετών,

•             Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (18:00):  Διαδραστική μουσική παρουσίαση του βιβλίου «Η γάτα του Αϊ Βασίλη» από τη συγγραφέα Στ. Τσίγγου και τη μουσικό Χ. Κουτρολού, για παιδιά 6-10ετών,

•             Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (16:30):  «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Αγ. Αγαπίου

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

•             Τετάρτη 7Δεκεμβρίου (18:00):  Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, για παιδιά 6-9 ετών,

•             Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (18:00): Αφήγηση των παραμυθιών «Ο γάτος της στοργής» και «Ο μπαλωματής και η κουρούνα που μιλάει», και κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, για παιδιά 4-7 ετών,

•             Τρίτη 13 Δεκεμβρίου (17:00): Αφήγηση του παραμυθιού «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνι» και στις 19:00 εργαστήριο ζαχαροπλαστικής,  για παιδιά 6-10 ετών,

•             Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου(18:00):  Αφήγηση της ιστορίας «Ο μικρός τυμπανιστής» και  χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 3-5 ετών,

•             Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (18:00): Διαδραστική μουσική παρουσίαση του βιβλίου «Η γάτα του Αϊ Βασίλη» από τη συγγραφέα Στ. Τσίγγου και τη μουσικό Χ. Κουτρολού, για παιδιά 6-10ετών,

•             Τρίτη 20 Δεκεμβρίου (18:30): Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Χριστούγεννα του κόσμου» από τη συγγραφέα Γ.  Χαϊδεμενοπούλου, για παιδιά 5-10 ετών,

•             Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (18:00): Παρουσίαση του βιβλίου «Καλά Χριστούγεννα και όχι πάλι τις ίδιες ευχές» από τη συγγραφέα Κ. Μιζαμίδου και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για παιδιά 6-10,

•             Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (18:30): «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Αγ. Αγαπίου