ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14/11/2016._ Με Τραμπ και Ομπάμα, να φιγουράρουν, κυκλοφόρησαν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ζητούν φόρο και από τα φτωχαδάκια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι θεσμοί θεωρούν ότι 3.000.000 «μη έχοντες» κρύβουν (!!!) τα… εισοδήματά τους. Γονατίζει η μεσαία τάξη! Χαράτσια 6 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016»

ΕΘΝΟΣ: «Όλοι ίσοι με αυστηρές ποινές»
Η εφημερίδα σημειώνει: «απειλούνται με φυλάκιση έως τρία χρόνια και βαριά χρηματικά πρόστιμα όσοι κάνουν διάκριση λόγω φύλου, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης, ασθένειας»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πορτοκαλί ένταση κατά του Τραμπ οργανώνει ο Σόρος
Η εξήγηση της εφημερίδας για τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «7 ανατροπές για επαγγελματίες και «μπλοκάκια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι προλαβαίνουν να συνταξιοδοτηθούν στα 62 και ποιοι φεύγουν στα 67 με κρυφές μειώσεις λόγω επανυπολογισμού των αποδοχών. Διπλό σοκ φόρων και εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2017 για επαγγελματίες και «μπλοκάκια» ».

ΕΣΤΙΑ: Υποδεχόμενοι τόν Μπαράκ Ομπάμα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η επικείμενη επίσκεψις του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα, δεν κλείνει μόνον έναν κύκλο για την παγκόσμια πραγματικότητα, αλλά ανοίγει έναν νέο για τις βαθειές συμμαχικές σχέσεις της χώρας μας με την Αμερική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Καπνός έγιναν 40 εκατομμύρια ευρώ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μια υπόθεση απάτης βαραίνει την Εθνική Τράπεζα. Από τις αποθήκες που εποπτεύει και ελέγχει η θυγατρική της, Προνομιούχος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ), εξαφανίστηκαν μεγάλες ποσότητες καπνού, με αποτέλεσμα να δέχεται σημαντικό πλήγμα η τράπεζα και ολόκληρος ο χρηματοπιστωτικός κλάδος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΟΑΣΘ απειλεί, ο υπουργός αδιαφορεί
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, «σήμερα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι για κινητοποιήσεις Ο Χρ. Σπίρτζης ένιψε για άλλη μία φορά τας χείρας του, ρίχνοντας τις ευθύνες στη διοίκηση του Οργανισμού».

ΤΑ ΝΕΑ: «Περιμένοντας τον Ομπάμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μπορεί η πολιτική ανατροπή στις Ηνωμένες Πολιτείες να περιορίζει τις μεγάλες προσδοκίες που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά σε κάθε περίπτωση ακόμη ελπίζει ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το γεγονός».

ESPRESSO: Είχε 4 μαγαζιά και τώρα κοιμάται στα παγκάκια
Η εφημερίδα αναφέρεται σε επιχειρηματία από την Κρήτη, που έχασε την περιουσία του, περιφέρονταν ως άστεγος και τώρα έχει εξαφανιστεί.

FREDDO: «Είναι ψέματα, δεν είμαστε ζευγάρι»
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου και του Σωτήρη Καλυβάτση, που παίζουν μαζί στο θέατρο.

KONTRANEWS: Τραμπ και Φάραντζ τελειώνουν την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη
«Για μια ακόμα φορά η εφημερίδα μας, που προέβλεψε τη μεγαλειώδη νίκη του Τραμπ, κόντρα στις εκτιμήσεις και την προπαγάνδα όλων των συστημικών εφημερίδων και καναλιών, δικαιώνεται πανηγυρικά. Ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που πέρασε την πόρτα της κατοικίας του Ντόναλντ Τραμπ και είχε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με το νέο Αμερικανό Πρόεδρο, είναι ο νικητής του δημοψηφίσματος που έφερε την ανεξαρτησία στην Βρετανία, Νάιτζελ Φάρατζ Άλλωστε ο Φάρατζ αποτελεί τη δεξαμενή σκέψης για τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες και ανατροπές, που θα φέρει στον κόσμο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ», γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS:  Γάμος Αγγλούπα στη φυλακή
Η εφημερίδα γράφει για τον κρατούμενο για την υπόθεση των κλοπών σε βάρος καλλιτεχνών ότι τέλεσε πολιτικό γάμο, αν και προφυλακισμένος για την υπόθεση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ηλεκτρονικό «μάτι» για τα ληξιπρόθεσμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ηλεκτρονικό «μάτι» για στενή παρακολούθηση όλων των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει ήδη δρομολογήσει για να περιορίσει, ειδικά από επιτήδειους, την «αιμορραγία» στο σκέλος των εσόδων».