ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 29/11/2016._ Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία από το βορρά προς το νότο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και Κεντρικής χώρας.


Βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και βαθμιαία τα 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς προς το βράδυ, πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα καταγράψει περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και από το μεσημέρι χιονόνερο ή χιόνι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 300 μετρά).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά βροχή η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά περίπου στα 500 μετρά). Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της βορειοΔυτικής Πελοποννήσου( ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 700 μετρά )
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία χιονόνερο η χιόνι και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο περίπου πάνω από τα 300 μετρά. Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια χιονόνερο η χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα υπόλοιπα (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 300-500 μετρά). Στην Ανατολική Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, χιονιά αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοΑνατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 700 μετρά).
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 α 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 Μποφόρ . στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν βόρειους 6 με 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Προβλέπονται νεφώσεις με βροχή. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανόν προς την Τετάρτη στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 500 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-11-2016
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς, της Ευβοίας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και των νησιών του βορείου Αιγαίου. Στα νότια θαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη Δυτική και βόρεια χώρα τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν, θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, και στο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική και βόρεια χώρα παγετός τοπικά ισχυρός τη νύχτα προς την Πέμπτη.