ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/10/2016._ Με τη γνωστή επίδειξη χειρισμών από το αεροσκάφος F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ολοκληρώθηκε η παρέλαση της Θεσσαλονίκης, για την επέτειο του "Όχι".


Μπροστά στα μάτια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, των άλλων επισήμων και πλήθους κόσμου, ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλλης εκτέλεσε μια σειρά από θεαματικούς, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνους χειρισμούς.




Λίγο αργότερα, στην επικοινωνία του με το χώρο της παρελάσεως, κάλεσε τους Έλληνες: "Τη σημαία ψηλά! Να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά"!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πήρε το ασύρματο και του ευχήθηκε: "Η Υπέρμαχος Στρατηγός ας προστατεύει τις ένοπλες δυνάμεις στον Ιερό Αγώνα για την υπεράσπιση της Πατρίδας"!

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος ανήκει στην 337 Μοίρα και δεν είναι τροποποιημένο για ακροβατικούς αγώνες, αλλά κανονικό πολεμικό αεροσκάφος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πήρε μέρος σε επιδείξεις στη Δανία, το Βέλγιο και την Τσεχία.