Συνεχίζεται το... εμπάργκο μαθητών στον ΠροφήτηΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις γονέων στον Προφήτη του δήμου Βόλβης για τη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Από τους 130 μαθητές σήμερα προσήλθαν στις τάξεις 25, λίγοι περισσότεροι από τους 16 που προσήλθαν την Τρίτη. 


Ο διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Τσιομπάνης μίλησε στο ΑΜΠΕ για νοοτροπία των κατοίκων που έχει ιστορικό, καθώς το 2011, όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμός, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσιομπάνης τον είχε ενημερώσει για τις αντιδράσεις του 2011. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε δομές που λειτουργούν».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνέχισης της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα, ο κ. Ανανιάδης επεσήμανε ότι η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική και βάσει του νόμου δε μπορούν οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ενώ δεν απέκλεισε παρέμβαση εισαγγελέα. Λέτε να γνωρίζει κάτι που δεν ξέρουμε;

Σχόλια