ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/10/2016._ Ελεύθεροι ως τη δίκη τους, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που θα γίνει την Τετάρτη, αφέθηκαν, σήμερα, οι 11 από τους 13 χούλιγκαν που συνελήφθησαν χθες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Οι χούλιγκαν έδωσαν, ουσιαστικά, ραντεβού για... ξύλο, μέσω των ιστοσελίδων τους. Έτσι, χθες, τη μέρα του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ηρακλή, οι μεν εισέβαλαν στα γραφεία των δε... Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να εισβάλουν στα γραφεία των οπαδών του Ηρακλή, να χτυπούν ο ένας τον άλλον με ρόπαλα, ενώ έπεσαν και δύο μολότοφ!

H αστυνομία επενέβη αφού είχε αρχίσει να πέφτει άγριο ξύλο για να συλλάβει 13 άτομα, αλλά και να καταγράψει ζημιές σε 13 αυτοκίνητα οι οδηγοί των οποίων είχαν την... ατυχή έμπνευση να παρκάρουν εκεί! Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας και δικυκλιστές της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Και οι 13 είναι νεαροί, ηλικίας από 16 έως 25 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και δύο ακόμη ατόμων, τα στοιχεία των οποίων, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «Έκρηξη», «παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες», «Σύσταση και  συμμορία», «Διατάραξη κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Νομοθεσία περί όπλων», «Νομοθεσία περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Η δικογραφία για τους δύο ανήλικους διαχωρίστηκε. Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και πήραν 48ωρη προθεσμία.