Πολλά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από χθες, ειδικά στην ανατολική Θεσσαλονίκη. 


Στο δήμο Θερμαϊκού οι καταστροφές είναι μεγάλες. Η δυνατή βροχή σχημάτισε χειμάρρους στους δρόμους, που γέμισαν λάσπη και φερτά υλικά. Μάλιστα, στην Περαία και στην Αγία Τριάδα, τα νερά της βροχής παρέσυραν τρία αυτοκίνητα, τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα!

Στη Νέα Μηχανιώνα αναζητείται μια 60χρονη γυναίκα από συγγενείς της. Την είχαν δει χθες το βράδυ, να βγαίνει από το αυτοκίνητό της, σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων κι από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της. Στην ίδια περιοχή... εξαφανίστηκε το πεζοδρόμιο στη δημοτική ακτή και μέρος του δρόμου δίπλα από τη θάλασσα, καθώς η άσφαλτος και οι τσιμεντένιες πλάκες παρασύρθηκαν από τα χειμαρρώδη νερά της βροχής(εικόνες από το thousandnews.gr).



Επί ποδός όλη τη νύχτα ήταν -και παραμένει- η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον δήμο Θερμαϊκού.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.