Γελούν οι επιστήμονες για όσα ακούγονται για τη Μαύρη Σελήνη!Μόνο γέλιο προκαλούν, στην επιστημονική κοινότητα, τα δημοσιεύματα που... φέρνουν, απόψε το βράδυ, το τέλος του κόσμου, επειδή θα εμφανιστεί το φαινόμενο της Μαύρης Σελήνης! Υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση του φαινομένου με οποιοδήποτε άλλο φαινόμενο.


Ο καθηγητής αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σειραδάκης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, πραγματοποίησε, χθες, βράδυ, ομιλία με θέμα "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων" στο Ροταριανό Όμιλο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, από όπου και τιμήθηκε, δήλωσε:


"Το φαινόμενο είναι, μεν, σπάνιο, αλλά όχι και περίεργο. Το εντοπίζουμε κάθε 25 με 30 χρόνια, όταν η Σελήνη μπαίνει μπροστά από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα, καθώς είναι ετερόφωτη, να βλέπουμε τη σκοτεινή πλευρά της κι αυτό συμβαίνει δύο φορές μέσα σε έναν μήνα. Καθώς η Σελήνη κάνει τον γύρο της σε χρονικό διάστημα 29,5 ημερών, αυτό μπορεί να συμβεί -κι έχει ξανασυμβεί. Φυσικά, ούτε ο κόσμος καταστράφηκε, ούτε έγινε τίποτα το ιδιαίτερο"...

Σχόλια