Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούν ολοήμερη διαμαρτυρία, για τις ελλείψεις των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό Θεσσαλονίκης.


Η διαμαρτυρία άρχισε στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 10 το βράδυ. Έχουν τοποθετήσει πανό με συνθήματα στα κάγκελα του περιβόλου και μαύρες σημαίες. "Όχι στους πολίτες δύο κατηγοριών", γράφει ένα από τα πανό.

Όπως υποστηρίζουν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι πάρα πολλές και, μάλιστα, αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη δική τους τσέπη για να αγοράσουν όπλα και εξοπλισμό, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Επισημαίνουν ότι πολλές είναι οι ελλείψεις σε οργανικές θέσεις (υπολογίζουν τις κενές θέσεις στο νομό στις 300), ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν μόλις 20 αναπληρωτές. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι εντός νομού λειτουργούν 11 χοτ σποτ την ευθύνη φύλαξης των οποίων έχουν αυτοί.

Κάνουν, ακόμη, λόγο για την υγιεινή και ασφάλεια στα κτίρια που χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες και χαρακτηρίζουν τα περισσότερα από αυτά "ακατάλληλα".

Τέλος, όπως καταγγέλλουν, από τον Δεκέμβριο του 2014 σταμάτησε -για οικονομικούς λόγους- η εκπαίδευσή τους και δεν πραγματοποιούν ούτε βολές!