Τη δυνατότητα να υπάρξει λύση ως αύριο το μεσημέρι, στο θέμα του ΟΑΣΘ, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, σε βουλευτές της Α Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συναντήθηκαν πριν λίγο, μαζί του, στη Βουλή.


Οι βουλευτές του επισήμαναν ότι ταλαιπωρούνται 1.000.000 άνθρωποι σε όλον τον νομό, από την Επίσχεση Εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ κι εκείνος δήλωσε έτοιμος να καταβάλει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούς Αυγούστου των εργαζόμενων -και μάλιστα στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ κι όχι τους προσωπικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων. Ζήτησε, όμως, να εγγυηθεί ο Οργανισμός ότι τα χρήματα αυτά θα φθάσουν στους εργαζόμενους και "δε θα πάνε αλλού"!

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναρωτιόταν: «Έχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα»; 

Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι τις επόμενες μέρες ανοίγει διάλογο με δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να λυθεί άπαξ δια παντός το θέμα με τον ΟΑΣΘ. «Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει "δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο"», είπε χαρακτριστικά.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Οργανισμός «από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θέλει δημόσιες συγκοινωνίες

Για συμπαιγνία μετόχων, διοίκησης και σωματείου ΟΑΣΘ κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την έλλειψη αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη λόγω της επίσχεσης εργασίας στον Οργανισμό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά: «Το θέμα πλέον έχει ωριμάσει και πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ο οποίος θα διαχειριστεί την αστική συγκοινωνία, τα λεωφορεία σήμερα, το μετρό και τη θαλάσσια συγκοινωνία στο άμεσο μέλλον».



Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Και δημόσιος φορέας να γίνει!

«Από τον Απρίλιο του 2015 ψάχνουμε να βρούμε τον υπουργό. Ο υπουργός κρύβεται από τους εργαζόμενους. Δεν τους θέλει στο τραπέζι του διαλόγου» υποστήριξε, σε πρωινή συνέντευξη Τύπου, στο ΕΚΘ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημ. Τσερμενίδης ισχυριζόμενος ότι το δημόσιο χρωστάει εκατομμύρια ευρώ στον ΟΑΣΘ και πώς αν δεν ληφθούν αποφάσεις ο ΟΑΣΘ θα κάνει στάση πληρωμών.

«Να καθίσουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου να βρεθεί λύση. Αν χρειαστεί να αλλάξει και ο νόμος να αλλάξει. Και δημόσιος φορέας να γίνει . Το ελληνικό δημόσιο φέρει την καθαρή ευθύνη», σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφερόμενος στις κατά καιρούς προτάσεις του υπουργού τόνισε ότι λέει ψέματα ότι θα καταβάλει τα χρήματα και θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι καθώς αυτά θα παρακρατηθούν από την ΔΟΥ λόγω των οφειλών του οργανισμού στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι αντιπρότειναν να καταβληθούν προκαταβολικά οι αντισταθμιστικές καταβολές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.



Πορεία και λεκτική επίθεση σε δημοσιογράφο

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Πρώτη στάση τους ήταν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Για την πορεία έκλεισε η οδός Εγνατία και στα δύο ρεύματα και επικράτησε κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο...

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της πορείας συνδικαλιστές (μεταξύ τους και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παν. Τσαραμπουλίδης) αναζήτησαν την ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" και  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη στάση την οποία κρατά ο σταθμός στο θέμα της Επίσχεσης Εργασίας. Οι διαμαρτυρίες, όμως, ξέφυγαν, σε απαράδεκτα επίπεδα και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της δημοσιογράφους, η οποία χειρίστηκε το θέμα με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια.