Πολλά τα σενάρια στα σημερινά πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο πόλεμος των 120 ημερών
«Πέντε ημερομηνίες-ορόσημο μέχρι το τέλος του χρόνου θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το χρέος βρίσκονται στο τραπέζι, και όλες οι πλευρές έχουν ήδη πάρει θέση μάχης», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δείπνο Καραμανλή Βασιλία με... κυρίως πιάτο Μητσοτάκη!
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «μία άλλη σημαντική επαφή, έγινε μέσα στο καυτό καλοκαίρι, στο Κεφαλάρι, σε σπίτι γνωστού και ισχυρού μεγαλοεπιχειρηματία, που έχει σημαντικές προσβάσεις στο "παγκόσμιο" σύστημα εξουσίας. Στο "παλάτι" του συναντήθηκαν και γευμάτισαν ο Βασιλέας Κωνσταντίνος, ο π. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στο ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ, παρόντες ήταν μόνο οι δύο άνδρες και ο οικοδεσπότης, που έκανε άλλωστε και το "προξενιό" (διατηρεί άριστες σχέσεις και με τους δύο)».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εφιάλτης» στη ΔΕΘ με ΕΝΦΙΑ και επικουρικές
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν δυο πραγματικότητες: Οι πολλοί θα πιέζονται από την υπερφορολόγηση, την αύξηση του κόστους ζωής και τη μείωση εισοδημάτων, έχοντας κουραστεί από την πολυετή ανασφάλεια και το διαρκές άγχος, ενώ η εικόνα που θα δείχνει η κυβέρνηση θα είναι το νέο τηλεοπτικό τοπίο και οι πολλές διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού».

Η ΑΥΓΗ: Ακριβό μου κανάλι...
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών την Τρίτη και την Τετάρτη σπάει ο σημαντικότερος κρίκος στο σύστημα διαπλοκής και εξουσίας που είχε εμπεδωθεί στη χώρα τα τελευταία 27 χρόνια».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αλλάζουν όλα για 2.700.000 συνταξιούχους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με έναν απλοϊκό όσο και κυνικό τρόπο η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για τις νέες περικοπές στο ασφαλιστικό. Αυτός είναι ο απλουστευτικός τρόπος με τον οποίον θα γίνει ο επανακαθορισμός όλων των κύριων συντάξεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πάγος» από τους εταίρους για πλεόνασμα και χρέος
Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι πιστωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα εύκολο success story στην κυβέρνηση, που αναζητεί επικοινωνιακό αντίβαρο στα φορολογικά και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται σταδιακά και προκαλούν την αντίδραση των πολιτών, αλλά και στα μέτρα που θα έρθουν στη συνέχεια, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και αφορούν ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα για την Αριστερά, όπως τα εργασιακά».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απόβαση» του Σόρος στην Αθήνα με τις ευλογίες του Καμίνη
“Ο φιλοσκοπιανός κερδοσκόπος κατέλαβε (και έκανε στρατηγείο) το Φρουραρχείο Το σχέδιο με το οποίο παρέκαμψε τις δομές του δήμου για να στήσει δίκτυο ΜΚΟ! Ποια πρόσωπα του έδωσαν χείρα βοηθείας”, τονίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS: Μυστική συνάντηση Κυριάκου - Θεοδωράκη
«Να προτείνουν και να στηρίξουν τον Κ. Σημίτη για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η συζήτησή τους δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά και στο ενδεχόμενο της πολιτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επόμενες εκλογές», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργανώνουμε την αντεπίθεση για την ικανοποίηση των αναγκών μας
“Η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στο ανελέητο τσάκισμα της ζωής τους από τη φοροληστεία, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και δαπάνες για λαϊκές ανάγκες, την επέκταση της ευελιξίας στην εργασία, τις Συμβάσεις Εργασίας που κατακρεουργούν τους μισθούς, τον αποκλεισμό των παιδιών τους από τους παιδικούς σταθμούς, κ.λπ. Αλλά περιμένουν και κλιμάκωση της επίθεσης με νέα μείωση μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων, παρεμπόδιση της απεργίας και των διεκδικητικών αγώνων, για την επόμενη «αξιολόγηση». Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, η μόνη λαϊκή απάντηση είναι η αντεπίθεση”, τονίζει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Reality με τους καναλάρχες
«Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, θα πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία για την κατοχύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, μια διαδικασία που εξήγγειλαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά καμία δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει. Για πρώτη φορά τέτοιας εμβέλειας επιχειρηματίες μπορεί να αναγκαστούν να συμβιώσουν επί τρία 24ωρα, και μάλιστα υπό στρατιωτικές συνθήκες, καθώς θα βρίσκονται περιορισμένοι σε δωματιάκια διαστάσεων 3χ4μ. (booth), υπό την επιτήρηση αστυνομικού ακόμη και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τη χημική τουαλέτα, αλλά και με ένα στρατιωτικό ράντζο δίπλα τους αν χρειαστεί να αναπαυτούν για λίγο», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Στροφή Τσίπρα στις μεταρρυθμίσεις
«Έπειτα από διαδοχικές αντιφάσεις, από αναβλητικότητα αλλά και διαρκείς προσπάθειες αποφυγής του αναπόφευκτου πολιτικού κόστους με κουτοπονηριές και νοοτροπία ανατολίτικου παζαριού, όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμβιβάζεται, έπειτα από 1,5 χρόνο, πλήρως με την πραγματικότητα και είναι διατεθειμένος να αλλάξει την πολιτική και οικονομική στρατηγική του», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Βέτο Κομισιόν στην αξιολόγηση λόγω ΕΛΣΤΑΤ
Για «κρίσιμο ραντεβού Τσακαλώτου-Μοσκοβισί» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «”Ο Τσακαλώτος βάζει συνεχώς κόκκινες γραμμές τις οποίες αναγκάζεται να παραβιάσει αμέσως μετά” λέει στις ιδιωτικές συζητήσεις του ανώτατος οικονομικός παράγοντας».  Κι επισημαίνει: «Προαπαιτούμενο η υπεράσπιση των στοιχείων για το έλλειμμα από την κυβέρνηση - Το «κατηγορώ» Γιούνκερ και ο πόλεμος των Καραμανλικών».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 209,9 δισ. ευρώ η ζημιά της χώρας από τον Γεωργίου
«Πανικός στις Βρυξέλλες μόλις μαθεύτηκε ότι ο Άρειος Πάγος... τόλμησε να ξανανοίξει τον φάκελο της παραποίησης των στοιχείων και της αλλαγής της μεθοδολογίας για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Σκοτώνονται στη Ν.Δ.
“Ο πόλεμος ξέσπασε. Οι διαλυτικές τάσεις υπήρχαν εξαρχής, όμως τώρα κάνουν την εμφάνιση τους. Και την κάνουν δηµόσια, µε παρεµβάσεις που προκαλούν πανικό στην ηγεσία της Ν∆! Οι αντιδράσεις στην αρθρογραφία του πρώην υπουργού τους, Γιάννη Μιχελάκη, αυτό µαρτυρούν τουλάχιστον...”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα παίρνει πινακίδες η δημοτική αστυνομία
«Και πινακίδες θα αφαιρεί η Δημοτική Αστυνομία από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το μέτρο πρόκειται, σύμφωνα με το σχεδιασμό, να αρχίσει να εφαρμόζεται μέσα στον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στις αρμοδιότητες του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την επανασύσταση της και μετά, λόγω έλλειψης προσωπικού», επισημαίνει η εφημερίδα.

REAL NEWS: «Απαιτούμε μέτρα για το χρέος!»

H εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του πρωθυπουργού, την οποία χαρακτηρίζει βαρυσήμαντη.