Μια 26χρονη από την Αλβανία είναι η μητέρα του βρέφους μόλις 3 ημερών που βρέθηκε χθες το βράδυ σε φωταγωγό τετραώροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη. 


Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το κοριτσάκι από ένοικο της πολυκατοικίας, οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών, λαμβάνοντας καταθέσεις από τη γειτονιά. Μετά από ώρες εντοπίστηκε η 26χρονη η οποία έμενε προσωρινά στο σπίτι των γονιών της στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Σε βάρος της 26χρονης, η οποία έχει άλλα τέσσερα παιδιά, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας. Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε πως δεν άντεχε άλλο και πως δε θα μπορούσε να το μεγαλώσει.

H 26χρονη προχθές το μεσημέρι γέννησε ένα βρέφος μέσα σε διαμέρισμα που διέμενε προσωρινά και στη συνέχεια απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της οικοδομής.

Το νεογέννητο σώθηκε όταν άκουσαν τα κλάματα οι κάτοικοι της πολυκατοικίας και ζήτησαν την επέμβαση της Πυροσβεστικής, επειδή νόμισαν ότι κάποιο γατάκι είχε παγιδευτεί στον φωταγωγό.
Το βρέφος,που έφερε τραύματα στα κάτω άκρα, μεταφέρθηκε από σταθμό του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.