Η ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο υπάλληλος κι ένας διακινητής συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, για λαθρεμπόριο καυσίμων.


Όλα άρχισαν από καταγγελία πολίτη, στην Άμεσο Δράση, ο οποίος διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο πρατήριο έρχονταν... ύποπτο βυτιοφόρο κι έκανε ανεφοδιασμό, ενώ στη συνέχεια το πρατήριο πουλούσε βενζίνη σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Έτσι, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και συνέλαβαν την Παρασκευή 19-08-2016 την 38χρονη ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, τον συνομήλικο υπάλληλό της και έναν 48χρονο που επέβαινε στο «ύποπτο» βυτιοφόρο κι έκανε τον ανεφοδιασμό. Επίσης, αναζητούν τους ιδιοκτήτες του βυτιοφόρου, έναν Έλληνα κι έναν Αλβανό.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο στο όχημα, οι τέσσερις από τις οκτώ δεξαμενές του περιείχαν 14.250 λίτρα υγρών καυσίμων, για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά (δελτίο αποστολής ή άλλο νόμιμο συνοδευτικό έγγραφο). Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται, ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του καυσίμου κατασχέθηκε. Επίσης από το πρατήριο υγρών καυσίμων λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος και πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση των υγρών καυσίμων.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.