Άνθρωποι που αναζητούν μια διέξοδο προς την Ευρώπη, θύματα αετονύχηδων που τους αρπάζουν και τα τελευταία τους χρήματα, κυκλοφορούν στους δρόμους και τις πλατείες της Β Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.


Την πραγματικότητα αυτή περιέγραψε η πρόεδρος της Β Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Μαρία Λαζαρίδου, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην περιοχή δρουν κυκλώματα, που υπόσχονται στους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι πρόσφατα, υπήρξε πρόβλημα με φωτιά που ξέσπασε στην Αποθήκη 9 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενούνται αυτοί οι άνθρωποι και κάηκε υλικό για τους πρόσφυγες.

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διαχείριση του μεγάλου θέματος των προσφύγων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης. «Μας δίνεται η αφορμή να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, όχι μόνον γι αυτήν την περιοχή, αλλά για όλη την πόλη. Να συναποφασίσουμε, για να μη δούμε μετά από τρεις μήνες, λόγω της τραγικής ανεπάρκειας της κεντρικής διοίκησης για τη διευθέτηση του ζητήματος, να μετακυλήσουν το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες και να γίνεται υπόλογος ο οποιοσδήποτε δήμαρχος. Κι αυτό, για να μην αναφέρω και τα θέματα δημόσιας υγείας», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη" υποστήριξε ότι "το προσφυγικό δεν δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο" και πρόσθεσε: "Δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική με αυτό το θέμα".

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γ. Ρακκάς, θύμισε ότι, από αντίστοιχα προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας "μεγάλωσε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής".