Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το διέπραξε και πάλι: Απεκάλεσε τα Σκόπια... Μακεδονία. Άφησε κατά μέρος το όνομα με το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ (FYRoM) και....
έστησε γέφυρες, όπως έλεγε χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Καθημερινής πριν τρεις μέρες...


Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, η εφημερίδα THESSNEWS, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε συνέντευξη στο Σκοπιανό τηλεοπτικό δίκτυο Σίτελ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρει, τρεις φορές, τη γειτονική χώρα, ως "Μακεδονία":

Απαντώντας στην ερώτηση του Βαλεντίν Νικόλοφσκι, για το τι θα πρέπει να γίνει στην περιοχή μας ώστε να εμπεδωθεί η σταθερότητα σημειώνει ότι «πρώτα από όλα θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις εργασίες του Φόρουμ, σημειώνει ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι που το παρακολουθούν τις εργασίες του είναι από τη «Μακεδονία»!

Και δευτερόλεπτα μετά προσθέτει ότι «η 'Μακεδονία' επί Τίτο και ενωμένης Γιουγκοσλαβίας ήταν υποτιμημένη και απαξιωμένη».

Νωρίτερα, πάντως, όταν ερωτάται για θέμα Μακεδονικής γλώσσας και έθνους, λέει ότι το θέμα είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει, αφού η γλώσσα είναι σλάβικη και δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. "Αυτό που με ενοχλεί είναι να γίνονται προσπάθειες να αλλάξει η ιστορία. Αυτό ενοχλεί τον καθένα", απαντά.

Δείτε το βίντεο με κλικ εδώ: