Ένα από τα πρώτα μέτρα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων θα είναι να «απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα, όπως κάναμε για τα χρήματα του εξωτερικού»
δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Αυγή της Κυριακής.


«Έτσι θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει, χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό έλεγχο. Αυτό θα αφορά το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπέζες. Αυτό θα είναι από τα πρώτα επόμενα μέτρα, καθώς το κουβεντιάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.

Ως επόμενα βήματα, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι εξετάζεται αφενός να μην εντάσσεται στο καθεστώς κεφαλαιακού ελέγχου η πρόωρη αποπληρωμή δανείων και, αφετέρου, η διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εισαγωγή πρώτων υλών.

«Ξέρουμε ποιο θα είναι το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βήμα. Μην με ρωτάτε όμως πότε θα αρθούν τελείως, γιατί ούτε κι εμείς ξέρουμε την απάντηση. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» προσθέτει ο διοικητής της ΤτΕ.