Επίθεση αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘΚαταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο, την ώρα, μάλιστα, που αλληλέγγυοι και άλλοι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίικης.


Οι νεαροί που εισέβαλαν στο ισόγειο ενός από τα κτίρια του ΑΠΘ, φορούσαν κουκούλες και κράνη μοτοσικλετών. Μέσα σε δυο λεπτά μπήκαν στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, άνοιξαν πυροσβεστήρες για να χυθεί ο αφρός και προκάλεσαν αναστάτωση.

Φοιτητές και υπάλληλοι πετάχτηκαν έξω από τον χώρο. Στη συνέχεια, οι εισβολείς αποχώρησαν.

Μεγάλος όγκος αλληλέγγυων και αντιεξουσιαστών βρίσκονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να δικαστούν οι 74 καταληψίες οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τις επιχειρήσεις εκκένωσης των τριών κτιρίων της Θεσσαλονίκης (το παλιό Ορφανοτροφείο της Τούμπας, το μέγαρο στη συμβολή των οδών Νίκης και Βογατσικού και ένα ιδιόκτητο κτίριο στην Κ. Ντιλ).

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων, υπάρχουν, μόλις 7 Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από διάφορες χώρες -ακόμη και από τη Νέα Γουινέα και τη Νέα Ζηλανδία!

Σχόλια