Μισθούς οκτώ μηνών οφείλει η εργοδοσία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε., που εκδίδει τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", στους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους).


Μάλιστα, η εργοδοσία κάλεσε τις διοικήσεις των Ενώσεων σε συζήτηση, για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2017. Επειδή, δε, οι συζητήσεις αυτές, εδώ και χρόνια, καταλήγουν πάντα στην ίδια επωδό ("να βάλουν... πλάτη οι εργαζόμενοι"), αμέσως μετά θα διεξαχθεί συνέλευση εργαζομένων στους χώρους της Εφημερίδας (στην οδό Μοναστηρίου).

Μεταξύ των εργαζομένων υπάρχει βεβαιότητα ότι η εργοδοσία θα ζητήσει, για άλλη μία φορά, εθελούσιες εξόδους "για να σωθεί το μαγαζί". Ως τώρα, βέβαια, το συγκεκριμένο "μαγαζί" έχει λάβει τη σιωπηρή συμφωνία των εργαζόμενων που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μεγάλες μειώσεις, την "πλάτη" αρκετών από αυτούς που δέχτηκαν να φύγουν (ακόμη τους χρωστούν χρήματα) για "να ζήσουν οι άλλοι που... είχαν περισσότερες ανάγκες", αλλά και γενναία χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ, με την υπογραφή Νότη Μηταράκη, χρήματα που, τελικά, δεν κατέληξαν στις αποζημιώσεις των απολυθέντων, των εθελουσίως αποχωρησάντων, την Εφορία και τα Ταμεία, καθώς εκεί έγιναν νέες συμφωνίες για τμηματικές αποδόσεις. Προφανώς τα 10 εκ ευρώ δεν έφθαναν για να καλυφθούν όλες οι τρύπες...

Στην πορεία στο χρόνο, την μεγαλύτερη πλάτη έβαλε η εκάστοτε διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, χωρίς, πάντως, να λάβει τίποτα παραπάνω από συνεχείς υποσχέσεις. Εν αναμονή της νέας θέσης της, καθώς, πλέον, υπάρχει νέος πρόεδρος.