«Η Κυβέρνηση κατ’ επιλογήν της σφύριζε αδιάφορα την ώρα που συντελούνταν αξιόποινες πράξεις στη Θεσσαλονίκη και στο ΑΠΘ».


Αυτό τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM» και στον Λάμπρο Καλαρρύτη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όσο ήταν σε εξέλιξη το «No Borders Camp», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε μια ευνομούμενη χώρα, το 2016, με μια Αστυνομία που έχει αποδείξει ότι έχει σχέδιο απομάκρυνσης, χωρίς μάλιστα τη χρήση βίας, ποτέ δε δόθηκε εντολή από την Κυβέρνηση να εκκενωθεί το ΑΠΘ και φτάσαμε σήμερα να έχουμε τεράστιες υλικές ζημιές, όχι μόνο στη Φιλοσοφική και Νομική Σχολή του ΑΠΘ, αλλά και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η Κυβέρνηση είχε μια εκκωφαντική απουσία από όλη αυτή την κατάσταση και πραγματικά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με κανένα τρόπο. Δεν μπορεί να είναι απλώς αδιαφορία όταν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να έρχονται χίλιοι άνθρωποι από διάφορες χώρες για να δημιουργήσουν προβλήματα και καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω μια δημόσια περιουσία κι ένα δημόσιο χώρο – θεσμό, όπως είναι το Πανεπιστήμιο. Ένα Πανεπιστήμιο, που το πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για να σπουδάζουν τα παιδιά τους καταλαμβάνεται και οι καταληψίες κάνουν πρακτικά ό,τι θέλουν εκεί μέσα, υπερβαίνοντας τα όρια του νόμου, προβαίνοντας σε αξιόποινες πράξεις. Δεν είναι αδιαφορία, είναι επιλογή, κι αυτό είναι το επικίνδυνο για τη χώρα: Ότι η Κυβέρνηση κατ’ επιλογήν της σφύριζε αδιάφορα την ώρα που συντελούνταν αξιόποινες πράξεις στη Θεσσαλονίκη και στο ΑΠΘ».

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στις εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ, αλλά και στο προσφυγικό ζήτημα.

Για το προσφυγικό, ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε τη δημόσια δέσμευση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού δημοσίως ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει ο αναλογικός επιμερισμός του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, διότι μέχρι σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία φιλοξενείται η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα. 

«Πληροφορούμαι ότι δημιουργούνται τέτοια κέντρα στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να γίνει ο αναλογικός επιμερισμός. Επίσης θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα –κάτι που δεν κάνει- να επιμείνει και να πιέσει την ΕΕ στη λογική ότι αυτός ο αναλογικός επιμερισμός θα πρέπει να γίνει και σε επίπεδο Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι μπορεί να έχουν κάθε λόγο να μην προχωρούν σε αναλογικό επιμερισμό κι εμείς όμως έχουμε κάθε λόγο να επαναφέρουμε διαρκώς την ανάγκη να γίνει αυτός ο επιμερισμός αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε ευρωπαϊκής χώρας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.