Φορολογικά και οικονομικά τα περισσότερα πρωτοσέλιδα θέματα σήμερα.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: Όργιο φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας στα νησιά
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η φοροδιαφυγή δεν κάνει διακοπές... αντίθετα στήνει πάρτι στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές. Αδήλωτες ταμειακές μηχανές που εκδίδουν αποδείξεις «μαϊμού», καταστηματάρχες που «ξεχνούν» να κόψουν αποδείξεις ακόμη και για συναλλαγές που γίνονται μέσω καρτών και καταγράφονται στο τραπεζικό σύστημα αλλά και ένα κύκλωμα που δρα στην Κρήτη με καλόγριες «μαϊμού» είναι ορισμένα από τα ευρήματα των φοροελεγκτών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει απόβαση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΟ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρόεδρος της Ν.Δ., που τις επόμενες ημέρες, με αφορμή και τη μετακόμιση του κόμματος στα νέα γραφεία του, θα στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει πλέον η ανάγκη για πολιτική αλλαγή, θα βγει μπροστά με συγκεκριμένες προτάσεις επί των κρίσιμων θεσμικών θεμάτων, προειδοποιώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να μην εργαλειοποιήσει ξανά ένα θεσμό με μικροκομματικές σκοπιμότητες".

Η ΑΥΓΗ: Ο οδικός χάρτης για το νέο κοινωνικό κράτος
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στόχος το νέο κοινωνικό κράτος να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, λειτουργικά εξορθολογισμένο, διαφανές στη διαχείριση, χωρίς αποκλεισμούς, με ποιοτικές υπηρεσίες εκεί που τις έχουν ανάγκη οι πολίτες, αποτελεσματικό και αποδοτικό σε όρους κοινωνικής ευημερίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΤΡΙΠΛΟ ΠΛΗΓΜΑ για όλους τους συνταξιούχους
Όπως γράφει η εφημερίδα, "οι επικουρικές θα είναι μειωμένες έως και στο μισό σε περισσότερους από 180.000 δικαιούχους. Και αυτό καθώς επαναϋπολογίστηκαν οι αποδοχές όσων λαμβάνουν πάνω από 1.150 ευρώ το μήνα καθαρά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανατροπές στο Δημόσιο για πλεόνασμα στο 2,5%
Όπως γράφει η εφημερίδα " η δρομολόγηση μέτρων, που θα επιφέρουν βαθιές τομές στο Δημόσιο με αντάλλαγμα τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5%, αποτελεί βασικό θέμα μιας παρασκηνιακής όσο και πολυπαραγοντικής διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας". 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ζογκλέρ, "εξτρέμ" και ο... Μπογδάνος
H εφημερίδα επισημαίνει: " Περίοδος μεταγραφών για τη Ν.Δ.! Νέα πρόσωπα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ■ Ποιοι ακούγονται (εν μέσω θέρους) γαι υποψήφιοι βουλευτές σε όλη την Ελλάδα".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS: ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ "ΚΑΙΝΕ" ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ UBS
Η εφημερίδα γράφει: "Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τη φυγάδευση στην Ελβετία τεράστιων ποσών από Έλληνες ολιγάρχες μέσω της... παράγκας που είχε στήσει η UBS στην Αθήνα και το Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης kontranews, κλιμάκιο του IRS πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να έχει περαιτέρω συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εθνική γραμμή" κατοχύρωσης και διεύρυνσης της εργασιακής ζούγκλας
"Η «εθνική γραμμή» στα Εργασιακά, που χαράσσουν με τον «κοινωνικό διάλογο» η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι γραμμή υπεράσπισης και κατοχύρωσης της σημερινής εργασιακής ζούγκλας, ως βάση για να προωθήσουν τις αξιώσεις τους για νέες ανατροπές οι διάφορες μερίδες του κεφαλαίου, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους" τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η Τουρκία στην κόψη του ξυραφιού
Η εφημερίδα έχει αφιέρωμα στη "νύχτα που δίχασε τη γείτονα", όπως γράφει και επισημαίνει ότι "έκθεση για το ΓΕΕΘΑ προέβλεψε το πραξικόπημα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Φτωχότεροι και φέτος οι Έλληνες

ΠΡΙΝ: Τρέμει ξέσπασμα οργής λαού ο Τσίπρας

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πραξικόπημα για τα δάνεια
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ξεκινήσει η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Σε μαζική κλίμακα εταιρείες, ακίνητα κάθε είδους και μετοχές που σήμερα είναι ενεχυριασμένα στις τράπεζες θα οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε αναδιάταξη, αλλάζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιοκτησία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το τέλος του τραπεζικού πάρτι
"Καταλύτη εξελίξεων αναμένεται να απστελέσει για τον τραπεζικό κλάδο η, ιστορικών διαστάσεων, παραίτηση του Μιχάλη Σάλλα από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς. Έπειτα από 6 χρόνια εξαπάτησης, κοροϊδίας, θαλασσοδανείων, σοκαρισπκών αποκαλύψεων και διαρκών ανακεφαλαιοποιήσεων με τα χρήματα του ελληνικού λαού, σπάει το «άβατο» στον αμαρτωλό τραπεζικό κλάδο και επιτέλους οι τράπεζες αρχίζουν και αυτές, έστω και την «δωδεκάτη ώρα» να υφίστανται τις μεταρρυθμιστικές συνέπειες του Μνημονίου και της διαρκούς επιτροπείας", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στην εποχή του φόβου
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Νέο σοκ στην Ευρώπη - Μετά τη Νίκαια, η σφαγή του Μονάχου. Ένας ασταθής και αβέβαιος κόσμος αναδύεται . Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κλονίζουν τους πάντες. Σε δεινή θέση η Μέρκελ - Στο μεταίχμιο επερχόμενης θύελλας ο πλανήτης".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ τους ολιγάρχες θέλουν οι δανειστές
Η εφημερίδα προσθέτει: "Πιστεύουν ότι μόνο με τον Τσίπρα μπορούν να το καταφέρουν γιατί δεν έχει εξαρτήσεις, όπως έδειξε με τους καναλάρχες · Στόχος τους η οικονομική, πολιτική και τραπεζική ελίτ".

ΤΟ ΧΩΝΙ: Μειώνονται λουκέτα και ανεργία
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "σε πείσμα των... καταστροφολόγων στα τηλε-παράθυρα, η ανεργία συρρικνώνεται μήνα µε το μήνα. Κόντρα στις προβλέψεις και μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, το 2015 και το 2016 το φαινόμενο δείχνει να αποκλιμακώνεται σύμφωνα µε την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η γαστρονομία της πόλης «πρωταγωνίστρια» στο BBC
"Τηλεοπτικά γυρίσματα σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία προγραμματίζει για 24-31 Ιουλίου, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2 , με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικής επιλογής  του Οργανισμού για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών  ελληνικών  προορισμών στο εξωτερικό, μέσα από την βιομηχανία του θεάματος", γράφει η εφημερίδα.

REAL NEWS: Ο "σουλτάνος" απασφάλισε!
Η εφημερίδα φέρνει στο φως “τον άγνωστο διάλογο του Τούρκου Προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα” και την “αυστηρή προειδοποίηση Ομπάμα στην Άγκυρα για αποπομπή από το ΝΑΤΟ εάν η Τουρκία μετατραπεί σε ισλαμικό κράτος”.