Την ομολογία λαθών από το ΔΝΤ επιλέγουν, σήμερα, για βασικό θέμα, οι περισσότερες εφημερίδες. Πιένες γνωρίζει και η κυβερνητική εκδρομή στην Πάρο...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τέλος η μονιμότητα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με απαίτηση των δανειστών καλείται η Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί την άρση της μονιμότητας για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Κράτους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χλιδή στην Πάρο!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλα (!!!) πληρωμένα για τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου διεθνούς αεροδρομίου στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Dolce vita για την «πρώτη φορά Αριστερά» στο τετράστερο Acqua Marina Resort. Τουλάχιστον 50 άτομα σε δωμάτια των 350 ευρώ τη βραδιά. Προγραμμάτιζε να διανυκτερεύσει και ο Τσίπρας, αλλά το ακύρωσε μετά τον σάλο».

ΕΘΝΟΣ: «Νέο φράγμα στις περικοπές συντάξεων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μετά τους ενστόλους, δικαστικούς και ιατρούς ΕΣΥ, δικαιώνονται και οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί για τις μειώσεις του δεύτερου Μνημονίου. Φόβοι για δημοσιονομικό σοκ σε περίπτωση εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Mea culpa ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ομολογεί ότι έπεσε έξω στις εκτιμήσεις. Ρίχνει ευθύνες και σε ΕΕ-Ελλάδα. Υποστηρίζει πως το 2010 έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά δεν ήθελαν η Ευρώπη και ο ΓΑΠ. Οι λάθος αποφάσεις του Στρος Καν, οι αποτυχημένες προβλέπεις του Τόμσεν και τα ελληνικά… εμπόδια».

ΕΣΤΙΑ: «Βαθειά άγνοια για την ανεργία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάς – και από τα πλέον καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον της – είναι αυτό της ανεργίας. Προβληματισμός από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

Η ΑΥΓΗ: «Προπατορικό αμάρτημα το βέτο στο κούρεμα χρέους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σωρεία «λαθών» στην αφετηρία του 2010 αναγνωρίζει το ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι πίεσαν να δεχθεί η Ελλάδα την οδυνηρή συνταγή για να σωθεί η Ευρωζώνη, παρ’ ότι οι αναλύσεις έδειχναν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η εγχείρηση απέτυχε και φταίει ο ασθενής»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στις ελληνικές κυβερνήσεις αποδίδει την αποτυχία των μνημονίων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας η Κριστίν Λαγκάρντ. Παραμερίζοντας το περιεχόμενο έκθεσης ανεξάρτητης υπηρεσίας του οργανισμού η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καλύπτει τον Πολ Τόμσεν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Νέα «έφοδος» στα ιδιωτικά σχολεία»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με τρίτη νομοθετική πρωτοβουλία κατά τη δεκαεπτάμηνη διακυβέρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «κρατικοποιήσει» τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, στα οποία φοιτούν περίπου 80.000 μαθητές και εργάζονται 8.500 εκπαιδευτικοί».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα έσπασαν και πάλι στο ΑΠΘ
Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή νέα επίθεση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας φοιτητών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οδηγίες- «κόφτες» ακόμα και βοηθημάτων σε απόρους!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μια μέρα μετά τον εμπαιγμό περί…. κοινωνικού κράτους, η κυβέρνηση ζητά από δήμους και περιφέρειες δραστικές περικοπές σε δαπάνες που αφορούν ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η γκάφα με το χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τα τραγικά σφάλματα και τις αδυναμίες υλοποίησης του πρώτου ελληνικού προγράμματος αποκαλύπτει λεπτομερώς έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο… μακρινό 2010, αν και είχε διαπιστωθεί το μείζον πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους, δεν έγιναν όσα έπρεπε».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιβιοτικά νέας γενιάς ενάντια στα «υπερβακτήρια»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένας άτυπος βακτηριακός «πόλεμος», πίσω από την αντίσταση που έχουν αναπτύξει τα μικρόβια στα αντιβιοτικά μας. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν νέα αντιβιοτικά για να θωρακίσουν την υγεία μας απέναντι ακόμη και στα πιο απλά βακτήρια, τα οποία σε λίγα χρόνια ίσως αποδειχθούν ανίκητα. Ευτυχώς, μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών ανακαλύφθηκε χάρη στην ανάλυση του βακτηριακού «πολέμου» που συμβαίνει εντός της ανθρώπινης μύτης, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Nature».

ESPRESSO: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ για τη Μητρόπολη Κορίνθου
“Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «Το έργον του Αποστόλου Παύλου» εξαφανίστηκε στις 18 Ιουλίου και έως χθες εξακολουθούσε να θεωρείται αγνοούμενος, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Ομως, χθες το πρωί έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας επιστολή-σοκ (με ημερομηνία αποστολής την 27η Ιουλίου), υπογεγραμμένη από τον ιερέα. Ο παπα-Θανάσης, όπως είναι γνωστός στην περιοχή, καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές χρημάτων και κατονομάζει, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμο κληρικό αλλά και τον «αόρατο ανιψιό» που κινεί τα νήματα για το σχέδιο εξόντωσής του. Για τις καταγγελίες φέρεται ότι ενημέρωσε και τον μητροπολίτη κ. Διονύσιο”, γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ τη μητέρα του
«Μια φρικτή υπόθεση καλείται να εξιχνιάσει η Αστυνομία της Πάτρας, ένα έγκλημα που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, με βασικό κατηγορούμενο έναν 28χρονο νεαρό, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την ίδια του τη μάνα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εγκληματικές οι συνταγές της Τρόϊκας»
Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά από έξι δραματικά χρόνια καθυστέρησης το ΔΝΤ ομολογεί κυνικότατα ότι τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, τα οποία οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση και την οικονομία στην ολοκληρωτική καταστροφή. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, γιατί δεν είχε προηγηθεί όπως έπρεπε η μείωση του δημόσιου χρέους».

STAR PRESS: ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ μοντέλο έγινε ζιγκολό
«Είναι από τα πλέον περιζήτητα ονόματα στον χώρο του ελληνικού μόντελινγκ, έχοντας παράλληλα και τηλεοπτική παρουσία. Ήταν πάντα χαμηλών τόνων και μάλιστα μέχρι πρόσφατα ακουγόταν παντού πόσο καλό παιδί είναι και πως απείχε πάντα από «σκοτεινά κυκλώματα». Όλα αυτά άλλαξαν, όμως, το τελευταίο εξάμηνο, λόγω μεγάλης οικονομικής ανάγκης», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τα έοσδα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ξημέρωσε η… μεγάλη Παρασκευή της εφορίας. Με το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, τόσο για τα καταστήματα όσο και για την ηλεκτρονική τραπεζική, θα κριθεί αν έχει επιτευχθεί ο δυσκολότερος εισπρακτικός στόχος ολόκληρης της φετινής χρονιάς».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Crash test στα έσοδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με φορολογικά έσοδα 5,57 δισ. πρέπει να κλείσει ο μήνας. Στόχος να εισπραχθούν 25 δισ. μέχρι το τέλος του έτους. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος από 2,3 ετατ. Πολίτες».