Έμπρακτη αντίδραση "κι όχι (εύκολα) λόγια" ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.


Σε δήλωσή του, αναδεικνύει τις ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος, μόλις χθες, διαβεβαίωνε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως ό,τι συμβαίνει στο ΑΠΘ με την κατασκήνωση αλληλέγγυων είναι "απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις" και προσθέτει:

«Την ανομία δεν τη δεχόμαστε! Αντίθετα, την καταδικάζουμε. Περιμένουμε, όμως, κι από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να αντιδράσουν ώστε, όλοι μαζί, με μία φωνή, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε φαινόμενα παράνομων πράξεων και ανομίας.

Επίσης, περιμένουμε, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να προχωρήσει από τα (εύκολα) λόγια στις πράξεις, για να προασπίσει την περιουσία του δήμου και των δημοτών και να καταθέσει, μαζί μας, μήνυση, κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα που διαπράχθηκαν σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται ο διεθνής οργανισμός. 

Όσο για την κυβέρνηση, η αξιοπιστία της αποδείχτηκε μηδενική, ενώ η ανικανότητά της να προστατεύσει τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών είναι αυταπόδεικτη», καταλήγει στη δήλωσή του.