Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 75 νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν, το πρωί σήμερα, στους τρεις υπό κατάληψη χώρους στη Θεσσαλονίκη τους οποίους "καθάρισε" η Αστυνομία σε επιχείρηση που άρχισε τα ξημερώματα της Τετάρτης. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση τριών χώρων, του πρώην ορφανοτροφείου στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας, του κτιρίου του ΑΠΘ στη συμβολή της οδού Βογατσικού με τη Λεωφόρο Νίκης και της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Καρόλου Ντηλ 32-34, η οποία ανήκει σε ιδιώτη. 

Από το κτίριο της οδού Καρόλου Ντηλ έγιναν συνολικά 61 συλλήψεις, από το πρώην Ορφανοτροφείο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ στο κτίριο της οδού Βογατσικού άλλα εννέα.

Οι καταληψίες του Ορφανοτροφείου και του κτιρίου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημοσίου χώρου, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στο κτίριο της Καρόλου Ντηλ, κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης ιδιωτικού χώρου.

Και κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί, πάντως, έγινε... αντικατάληψη. Όπως ανακοίνωσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, "ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών", πραγματοποιείται κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, 

Οι καταληψίες ζητούν "την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".

Όσον αφορά την εκκένωση των χώρων, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: "Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης  οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων".