«Να προσπαθήσουμε, μέσα από αυτήν τη δυσάρεστη, για την Ενωμένη Ευρώπη εξέλιξη, να κερδίσουμε, με το να κατανοήσουμε τα μηνύματα που στέλνει το εκλογικό σώμα, με την απόφαση  για Brexit».


Αυτό πρότεινε ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Της Πόλης τα Καμώματα», στο δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στη Βρετανία «μήνυμα ανάγκης για μια Ευρώπη καλύτερη» και «δυνατό καμπανάκι για την αποκατάσταση της σχέσης της μεσαίας ευρωπαϊκής τάξης με την ευρωπαϊκή ελίτ», υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. «Το να έχει κάποιος μια περιουσία 50 εκ. λιρών και να χάσει τα 20 δεν έγινε και τίποτα. Το να παίρνει, όμως, μισθό 1.000 λιρών και να καταλήγει στις 700, είναι πολύ σημαντικό», τόνισε, κάνοντας έναν παραλληλισμό και με την κατάσταση στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται δάνειο, είτε ανεργία, είτε κάπως διαφορετικά».

Υπογράμμισε πως το Brexit δείχνει «πως το χάσμα αυτό που δημιουργήθηκε μεταξύ μεσαίας τάξης και ελίτ έδωσε χώρο στην άνθηση ακραίων λαϊκιστικών και φοβικών κινημάτων και κομμάτων σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα».