Άνδρας 63 ετών που σκόπευε να προσφύγει κατά της απόλυσής του αυτοτραυματίστηκε με γυαλί στο δεξί χέρι μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ίδιος άνδρας απώθησε βίαια τον αντιπρόεδρο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 63 ετών, δήλωσε ότι απολύθηκε από νυχτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και υπέβαλε αίτημα πενίας στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, προκειμένου να του χορηγηθεί δικηγόρος χωρίς αμοιβή για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.

Την Τετάρτη πήγε στο Γ΄ Τμήμα, όπου η προϊσταμένη τον πληροφόρησε ότι το αίτημα πενίας απορρίφθηκε, καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί. Παράλληλα του δόθηκε αναλυτική λίστα με τις αναγκαίες βεβαιώσεις που πρέπει να προσκομίσει για να επανεξεταστεί το αίτημα.

Κατόπιν αυτού, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων και των ουρλιαχτών μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τι γίνεται. Ο  άνδρας άρχισε να βρίζει τον κ. Ράντο, έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα. Κατόπιν αυτού, άλλοι υπάλληλοι της γραμματείας άρχισαν πανικόβλητοι να φωνάζουν «βοήθεια» και άλλοι έμειναν αμήχανοι.

Ο κ. Ράντος πλησίασε τον άνδρα σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει τον απώθησε βίαια με κίνδυνο να τον ρίξει στο πάτωμα.

Άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ οδήγησαν τον άνδρα με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, και πρόσφατα έχασε το ένα παιδί του.