Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο δήμαρχος Νεαπόλεως - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μετά την απολογία του για την υπόθεση με το αναληθές τοπογραφικό σε έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. 


Παρόμοια ήταν η απόφαση και για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον τοπογράφο μηχανικό, ενώ η συγκατηγορουμένη προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο. 

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία και ψευδή βεβαίωση, κατά περίπτωση, σε βαθμό κακουργήματος, με παραγγελία του εισαγγελέα διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για το αναληθές του τοπογραφικού, ο αντιδήμαρχος ότι βασίστηκε στον τοπογράφο μηχανικό και ο τελευταίος  ανέφερε ότι στηρίχθηκε στο παλιό τοπογραφικό όπου δεν φαίνονται αυθαίρετες κατασκευές. Επίσης ισχυρίστηκε ότι είδε το αυθαίρετο κτίσμα αλλά θεώρησε ότι θα κατεδαφιστεί  ενώ δεν ήθελε να δημιουργήσει αξιώσεις για τον καταπατητή. Η προϊσταμένη είπε ότι έβαλε μόνο μια υπογραφή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δήμαρχος, αντιδήμαρχος, προϊσταμένη και τοπογράφος υπέγραψαν έγγραφα για να χρηματοδοτηθεί με 3.000.000 ευρώ, από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ) η κατασκευή δύο νηπιαγωγείων σε οικόπεδο το οποίο φαινόταν ότι ήταν "καθαρό, ενώ στην πραγματικότητα περιείχε αυθαίρετες κατασκευές και αγωγό φυσικού αερίου. 

Όσον αφορά το σχολείο, έχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί η κατασκευή του.