Δυο Έλληνες, ηλικίας 54 και 34 χρόνων, ήταν οι ληστές των σούπερ μάρκετ, οι άνθρωποι που είχαν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των υπαλλήλων, αφού έμπαιναν οπλισμένοι στα καταστήματα, απειλούσαν τους ταμίες κι έφευγαν με τις εισπράξεις, ακόμη και πυροβολώντας!


Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, ο 54χρονος άρχισε τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ. Έμπαινε φορώντας κουκούλα, κρατώντας πιστόλι και άρπαζε τα χρήματα από το ταμείο. Ως τον Ιανουάριο του 2016 είχε διαπράξει τέσσερις ληστείες, από όπου είχε πάρει συνολικά 3,912 ευρώ. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις, για να μην τον ακολουθήσουν, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Τον Ιανουάριο του 2016, αποφάσισε να... μεγαλώσει τις δουλειές. Βρήκε τον 34χρονο, τα συζήτησαν κι αποφάσισαν να διευρύνουν τον εγκληματικό τους ορίζοντα. Άρχισαν τις από κοινού ληστείες. Έτσι, από 29-02-2016 έως 31-05-2016, πάντα φορώντας κουκούλες, πάντα με την απειλή πιστολιών, διέπραξαν έξι ληστείες σε σούπερ-μάρκετ της πόλης, από τα οποία έκλεψαν συνολικά 16.914,97 ευρώ! Και πάλι, σε δύο από τις ληστείες, ο 54χρονος πυροβόλησε στον αέρα, κάνοντας τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ήταν θέμα χρόνου να στρέψει το όπλο και κατά υπαλλήλων ή πελατών...

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ληστών ήταν έντονες και, τελικά, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του 54χρονου καθώς και μετά από έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3,1 γραμμαρίων και μία θήκη μεταφοράς αεροβόλου όπλου. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ. του, το οποίο το ζευγάρι των ληστών χρησιμοποιούσε για να διαφεύγει μετά τις ληστείες.

Σε βάρος των δύο ληστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.