Εκατοντάδες μαθητές από 15 σχολεία της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν με εκθέσεις, ζωγραφιές, παιγνίδια και θεατρικά δρώμενα τα όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του
μαθήματος Αγωγής Υγείας μέσω του οπτικοακουστικού υλικού που χορηγεί η «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» στα σχολεία «Αιμοσφαίρια, Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» .


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μικρών μαθητών αναφορικά με το αίμα τα συστατικά του, την κυκλοφορία του, τη σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τον στηρίζει ο Σύλλογος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμίας «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ».




Η εκδήλωση της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία της «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» εδώ και 4 χρόνια  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα στον τρόπο που οι μαθητές αφομοιώνουν την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.




Στο τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τομπούλογλου απένειμαν μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα βραβεία στα σχολεία με τα καλύτερα εικαστικά έργα.



Τελειώνοντας το ταξίδι στην Πηγή της Ζωής οι μικροί μαθητές και αυριανοί εθελοντές αιμοδότες γλυκάθηκαν με κρουασάν και γκοφρέτες ως μια μικρή ανταμοιβή για το κοπιαστικό αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό ταξίδι τους.


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr.